Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip elgtis sugedus stabdžiams?

Geri automobilio stabdžiai – vienas iš saugios kelionės garantų, jei tik laiku jais pasirūpinama. Laida „Keliai. Mašinos. Žmonės“ parodė, kaip po avarijų atrodo automobiliai, kurių stabdžiams verkiant reikėjo remonto. Kur taupo vairuotojai ir kaip sukčiauja meistrai? Mitas ar tiesa, kad prapuolus stabdžiams automobilį dar įmanoma sustabdyti pavaromis?
Vaidotas Žala
Vaidotas Žala / Edgaro Buiko nuotr.

Šaižus garsas, vairo vibracija. Ar žinote, kas dar, be šių požymių, signalizuoja, kad važiuoti automobiliu jau tampa rizikinga? Profesionalus lenktynininkas Vaidotas Žala pataria, į ką reikėtų atkreipti dėmesį.

„Vairuotojui pirmas ir pagrindinis signalas yra, kai stabdžių pedalas ne toks standus kaip įprastai. Tai ne tik pirmas, bet ir labai svarbus signalas. Labai svarbu jo neignoruoti ir nepagalvoti, kad galbūt tik pasirodė. Jei sistemoje yra nuotėkis, antras ar trečias paspaudimas bus mažiau efektyvus“, – LRT TELEVIZIJOS laidai „Keliai. Mašinos. Žmonės“ aiškino V.Žala.

Pats savo kailiu pajutęs, ką reiškia kurį laiką važiuoti be stabdžių, V.Žala pataria nepanikuoti.

„Jei pajutote, kad netikėtai sumažėjo stabdžių efektyvumas, reikia ne nuspausti pedalą „iki dugno“ ir melstis geriausio, bet pedalą pumpuoti. Jei yra oro, pumpuojant galima šiek tiek padidinti efektyvumą. Taip darydamas esu ne kartą save išgelbėjęs“, – tikina lenktynininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius