-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip vairuotojas išsisuko nuo duobės padaryto 4100 eurų nuostolio?

4100 eurų arba minimalus atlyginimas visus metus. Tiek šiemet vienam vairuotojui kainavo kelio duobė, kurioje apgadinti abu automobilio dešinės pusės ratai ir važiuoklė. Tačiau jam atverti piniginės nereikėjo. Tai didžiausia žala dėl duobės šiemet, kurią užfiksavo bendrovė „Lietuvos draudimas“, padengusi automobilio remonto išlaidas.
Eurai
Eurai / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Draudikų statistika atskleidžia, kad šiemet vairuotojai dėl duobių nukenčia kur kas dažniau nei pernai. Ypač daug incidentų užfiksuota vasarį, kai vidutiniškai per dieną nukentėdavo keturi „Lietuvos draudime“ apdrausti automobiliai, ir kovą.

Draudikų statistika atskleidžia, kad šiemet vairuotojai dėl duobių nukenčia kur kas dažniau nei pernai.

Vienas incidentas dėl duobės šiemet vidutiniškai atsiėjo 500 eurų. Žinoma, tai priklauso ir to, kokios vertės automobilis ir kaip smarkiai buvo apgadintas duobėje.

Brangiausiai šiais metais už duobes mokėjo klaipėdiečiai (vidutinė žala – daugiau nei 940 eurų), pigiausiai Panevėžio gyventojai (vidutiniškai 230 eurų). Vilniečiai dėl duobės patyrė vidutiniškai 530 eurų nuostolių, o Kaune – 540 eurų.

„Duobės iš kelių niekur nedings. Lietuvoje klimato sąlygos palankios joms susidaryti, ypač pavasarį, o kelininkams tuo metu atvirkščiai – sąlygos lopyti duobes – netinkamos. Žinodami apie kliūtis keliuose vairuotojai turėtų važinėti atsargiau, nors kai kada, ypač per lietų ar tamsiu paros metu, duobę pastebėti sudėtinga“, - sako „Lietuvos draudimo“ Žalų departamento direktorius Artūras Juodeikis.

Draudikai skaičiuoja, kad dėl duobių keliuose Lietuvos vairuotojai kasmet patiria šimtus tūkstančių eurų nuostolių. Dalį šių nuostolių vairuotojams, automobilį apdraudusiems KASKO, padengia draudikai, tačiau ką daryti tiems, kurie nėra apsidraudę KASKO?

Draudikai skaičiuoja, kad dėl duobių keliuose Lietuvos vairuotojai kasmet patiria šimtus tūkstančių eurų nuostolių.

Norėdama padėti bėdos ištiktiems vairuotojams bendrovė „Lietuvos draudimas“ šiemet draudimą nuo duobių įtraukė į standartinį Transporto priemonių valdytojų civilinės atsakomybės privalomuoju draudimo (TPVCAPD) paketą. „Lietuvos draudimo“ klientai taip pat gali nemokamai išsikviesti techninę pagalbą, kuri pakeis sugadintą ratą.

Duobėje automobilį apgadinusiems vairuotojams, kurie transporto priemonę apdraudė „Lietuvos draudime“, tereikia iškviesti policijos pareigūnus, kad jie užfiksuotų eismo įvykį ir galima kviesti techninę pagalbą. Atvykę specialistai pakeis apgadintą ratą, o jeigu automobilis pažeistas rimčiau, nugabens jį į servisą. „Lietuvos draudimas“ padengs iki 600 eurų išlaidas už apgadintus ratlankius ir važiuoklės remontą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius