Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kariniame poligone dūzgė istorinė karinė technika

Liepos 9-10 dienomis, į Gaižiūnų poligą, Rukloje rinkosi istorinės karinės technikos gerbėjai iš visos Lietuvos. Asociacijos „Retromobile“ renginys RETROMOBILE 4x4 skirtas išskirtinai senovinių originalių karinių transporto priemonių – džipų, sunkvežimių savininkams ir tik su visais varomais ratais 4x4, 6x6, rašoma organizatorių pranešime žiniasklaidai.
Kariniame poligone dūzgė istorinė karinė technika
Kariniame poligone dūzgė istorinė karinė technika / „Retromobile“ nuotr.

Renginyje dalyvavusiai technikai keliami aukšti originalumo bei patikimumo kriterijai, nes važinėjama ne asfaltuotais keliukais, o tikra bekele. Technika turi būti originali, be jokių esminių perdarymų, patobulinimų, kurių nebuvo numatęs gamintojas.

Renginio šūkis „Nėra kelio ir man jo nereikia“ save pateisina jau 10 metų iš eilės. Vyriausias renginio dalyvis – GAZ 67, kurį vairavo dvylikametis Kostas Kardelis, jau 10 metų be išimčių dalyvaujantis tokio pobūdžio renginiuose. Kostas renginyje dalyvauja kaip lygus dalyvis be jokių nuolaidžiavimų amžiui.

Kaip ir prieš tai, taip ir šiame renginyje asociacija Retromobile pristatė keletą automobilių iš Istorinės, karinės technikos muziejaus, esančio Kaune. Muziejiniai eksponatai GAZ 67, 1943 m., Dainiaus GAZ 69, 1970 m., Valdo Pinzgauer, 1972 m., Vito GAZ 69A, 1958 m. atlaikė bekelės išbandymus ir be jokių gedimų grįžo namo.

Renginyje dalyvavo net 4 ekipažai, kurie dar 2006 metais su tais pačiais automobiliais dalyvavo pirmąjame „Retromobile 4x4“ renginyje, tuo lyg įrodydami renginio formato originalumą bei tai, jog technika atlaiko jai keliamus išbandymus ir puikiai tarnauja

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius