Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kas geresni vairuotojai?

Didžiausia Jungtinės Karalystės draudimo bendrovė „Aviva“ atliko apklausą, kurios metu 50 procentų Londono moterų pripažino, kad važiuodamos automobiliu su savo partneriu yra daug nervingesnės, nei vairuodamos vienos.
Vyrams labiau patinka žaisti kompiuterinius žaidimus nei moterims?
Vyrams labiau patinka žaisti kompiuterinius žaidimus nei moterims? / Photos.com nuotr.

Vyrai mažiau veikiami šalia sėdinčių moterų. Tik vienas iš dešimties vyrų teigia, jog vairuoja daug atsargiau, kai šalia sėdi moteris.

Tyrimas taip pat parodė, kad 9 procentai vyrų nepatiki vairuoti savo automobilio moteriai, nes mano, kad jų vairavimo įgūdžiai nėra tokie geri, kaip jų pačių.

26 procentai vyrų nepatiki savo automobilio teigdami, jog šis yra per galingas moteriškai lyčiai, o 16 procentų vyrų neleidžia vairuoti moterims, nes jos nepasitiki savimi kelyje.

Moterys taip pat nėra patenkintos vyrų vairavimu. 13 procentų moterų teigia, jog vyrai vairuoja per daug pasitikėdami savimi, 10 procentų teigia, jog jų partneriai vairuoja neatsakingai ir per greitai.

Palyginimui, 17 procentų vyrų mano, jog jie yra geresni vairuotojai, nei jų partnerės, 16 procentų teigia, kad moterys nesugeba statyti automobilio.

Vyrai teigia, kad jie yra pagrindiniai vairuotojai ilgose kelionėse, taip teigia net 43 procentai apklaustųjų. Tik 10 procentų pasisakė už moteris.

Kaip paaiškėjo po apklausos, vyrai labiau mėgsta vairuoti ilgose kelionėse ir perimti vairą iš moters suprastėjus oro sąlygoms. Moterys tampa pagrindiniu vairuotoju šeimoje, kai kelionės tikslas yra susijęs su namų ruoša arba vaikais. Deja, tik 25 procentai vyrų pasisakė, jog nevartoja alkoholio, kad iš vakarėlio galėtų grįžti automobiliu. Už alkoholio nevartojimą pasisakė 33 procentai moterų.

Pranešime teigiama, kad svarbiausia yra tai, jog vyrai ir moterys pasidalintų laiką, praleidžiamą prie automobilio vairo po lygiai, kad nei vieno, nei kito partnerio vairavimo įgūdžiai neišblėstų. Vyrams taip pat svarbu nekritikuoti moterų, kad jos neprarastų pasitikėjimo prie vairo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius