Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno autobusai kvepės gėlėmis

Blizgančiais langais ir šonais, švariomis sėdynėmis ir grindimis, pakalnutėmis ar jazminais kvepiantys autobusai ir troleibusai – tokius keleiviams teikiamų paslaugų kokybės reikalavimus šiandien pristatė akcinė bendrovė „Kauno autobusai“.
Kauno autobusai kvepės gėlėmis
Kauno autobusai kvepės gėlėmis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Dar gruodžio mėnesį garsiai prasitarėme apie svajonę, kad vieną dieną į miesto gatves išriedantys mūsų autobusai ir troleibusai kvepėtų švara ir kitais maloniais kvapais, pavyzdžiui, pakalnutėmis, – šypsosi bendrovės generalinis direktorius Kęstutis Derliūnas. – Žodžio tenka laikytis – nuo šiandien autobusai ir troleibusai keleiviams turėtų pakelti nuotaiką salonuose tvyrančiu švelniu gėlių ir vaisių kvapu.“ Pasak vadovo, kvapas daro įtaką žmonių emocijoms ir elgsenai, teigiamai veikia sveikatą ir savijautą, jis yra pats galingiausias atminties dirgiklis, todėl teigiami pojūčiai keleivius ragins grįžti į viešąjį transportą.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Kęstutis Derliūnas
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Kęstutis Derliūnas

Bendrovė „Kauno autobusai“ neretai sulaukdavo keleivių priekaištų dėl švaros ir nemalonaus kvapo transporto priemonėse. Apklausos metu viešuoju transportu besinaudojantys asmenys viena iš pagrindinių problemų, dėl ko viešasis transportas nėra patrauklus keleiviui, įvardijo nešvarius ir neprižiūrėtus autobusus ir troleibusus. Dėl šių priežasčių bendrovė nusprendė imtis kardinalių pertvarkymų transporto priemonių švarinimo srityje: atsisakyta rangovų teikiamų valymo paslaugų ir sukurta nauja transporto priemonių ir patalpų valymo grupė, atnaujintos transporto priemonių valymo technologijos, įsigyti nauji galingi siurbliai siurbimui ir giluminiam valymui. Vasario pradžioje bendrovė įdarbino 6 valytojus ir 16 švaros darbuotojų. Visi darbuotojai apmokyti dirbti pagal kartu su Kauno teritorine darbo birža parengtą specialią mokymo programą.

Kauno autobusai ir troleibusai nuo šiol kvepės lengvu „Green ninive“ aromatu – tai gėlių aromatas su subtiliomis vaisių natomis, pažadinantis jaunatviškumo ir nerūpestingumo pojūčius. Švariai išvalytus ir išplautus autobusus ir troleibusus iškvėpinus šiuo kvapu, pasklis pavasarinio dvelksmo pojūtį žadinantis jazminų ir šviežių žalumynų kvapas, kuris vėliau skleisis į žibuoklių, rožių, obuolio, persiko, serbentų puokštę, užsibaigiančią vandenyno nata. Paskutinę dieną sklis muskuso ir ambros kvapas.

Salono kvėpinimui bus naudojami ne gryni, o specialios koncentracijos ir sudėties kvapai, kurie nedirgina žmogaus uoslės, nekelia alergijos, nesukelia kitų nemalonių pojūčių. Jie bus naudojami kartu su valymo priemonėmis, purškiami valant vidų, ateityje nedidelės koncentracijos kvapas bus lengvai skleidžiamas per ventiliacinę sistemą.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius