Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 08 /11:13

Kelininkai įspėja dėl plikledžio, Vilniuje sutriko viešojo transporto darbas

Didžiojoje šalies dalyje eismo sąlygas sunkina ant kelių dangų susiformavęs plikledis, praneša Lietuvos automobilių kelių direkcija. Dėl susidariusių prastų eismo sąlygų Vilniuje sutriko viešojo transporto darbas. LRT skelbia, kad su nepatogumais gali susidurti ir Kauno keleiviai.
Vilniuje ketvirtadienio rytą labai slidu
Vilniuje ketvirtadienio rytą labai slidu / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Stringa troleibusų eismas

Viešąjį transportą sostinėje organizuojanti bendrovė „Susisiekimo paslaugos“ socialiniame tinkle „Facebook“ įspėjo, kad esant prastoms oro sąlygoms viešasis transportas susiduria su eismo sunkumais – dalis troleibusų kontaktinio tinklo dėl drėgmės ir šalčio apledijo, todėl tam tikrų maršrutų troleibusai negali įveikti savo trasų.

VIDEO: Po lietingos nakties sostinės gatvės virto čiuožyklomis

Teigiama, kad vėluoja ir autobusai – visame Vilniaus mieste galimi viešojo transporto vėlavimai, kai kur – iki valandos. Sunkiausia padėtis – Justiniškėse ir Pašilaičiuose.

Vilniaus kelininkai apie 3 val. ryto į gatves išsiuntė apie 50 druskų ir smėlio barstytuvų. Iki 7 val. pagrindinėse miesto gatvėse išberta apie 240 t druskų tirpalo, šalutinėse – apie 250 kubinių metrų smėlio-druskos mišinio, teigiama sostinės savivaldybės pranešime.

Keliai padengti sniegu

Kaip nurodo kelininkai, rytiniuose šalies rajonuose dėl snygio valstybinės reikšmės keliai padengti plonu sniego sluoksniu, provėžoti, slidūs. Barstomi valstybinės reikšmės keliai. Vairuotojų, važiuojančių šiais keliais, prašoma atkreipti dėmesį į tai, kad eismo sąlygas sunkina plikledis ir snygis, todėl rekomenduojama, nedaryti staigių manevrų.

Vakarinėje šalies dalyje magistraliniai, krašto ir rajoniniai keliai šlapi.

Šilutės rajone susiformavęs rūkas, matomumas sumažėjęs iki 100 m.

Šiaurės vakarų Lietuvoje lijundra, kitur – lietus.

Paryčiais dirbo 700 kiemsargių

Ketvirtadienio rytą Vilnių kaustant lijundrai ir plikledžiui, sostinės viešąsias erdves prižiūrinčios įmonės „Mano aplinka“ ir „Stebulė“ teigia sutelkusios visas pajėgas. Nuo 4 val. ryto miestą valo apie 50 „Mano aplinkos“ ir apie 30 „Stebulės“ motorizuotų priemonių, į gatves jau paryčiais išsiųsta apie 700 kiemsargių. Skelbiama, kad dėl itin sudėtingų oro sąlygų 8.30 val. gatvės pradėtos barstyti antrą kartą.

„Lijundra ir plikledis šį rytą gerokai apsunkino kiemus, šaligatvius ir kelius tvarkančių tarnybų darbą. Tačiau mes dėjome ir dedame visas pastangas, kad gyventojai galėtų saugiai vaikščioti šaligatviais. Blogiausia yra tai, kad žemės dangos temperatūra buvo neigiama, tad plikledis toliau formuojasi ir tai tęsis tol, kol nesusilygins žemės ir oro temperatūros bei kol kris krituliai. Mes išbarstome mišinį, tačiau jis netrukus vėl pasidengia ledu. Todėl net maksimalios mūsų pastangos mažai veiksmingos“, – apie ekstremalią padėtį kalbėjo bendrovės „Mano aplinka“ generalinis direktorius Karolis Pūkas.

Orai.lt rašo, kad ketvirtadienį šalyje daug kur palis, bet palyginti negausiai, stipresni lietūs praslinks dienos pradžioje. Debesis gins stiprus vakarų vėjas, jo gūsiai įdienojus daug kur sieks 15–20 m/s, o pajūryje iki 21–22 m/s. Temperatūra kils aukštyn per visą dieną, nuo 5 laipsnių kraštiniuose rytiniuose rajonuose iki 6–9 laipsnių visur kitur.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vilniuje ketvirtadienio rytą labai slidu
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vilniuje ketvirtadienio rytą labai slidu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius