Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelių mokesčio vengęs amerikietis už tai turės mokėti 54-erius metus

JAV, kai kurie Virdžinijos valstijoje esantys keliai yra mokami. Tačiau vienas amerikietis už naudojimąsi jais niekada taip ir nesumokėjo. Panašu, kad atsiskaitinėti už tai jam teks visą likusį gyvenimą.
Kelių mokėjimo vartai
Kelių mokėjimo vartai / Kadras iš vaizdo siužeto

33 metų amžiaus Jasonas Bourcieras „Washington Post“ portalui atskleidė, kad už kelius jis nemokėjo todėl, kad jo draugas pasakė, kad vakarais to daryti nereikia. „Jo draugas jam pasakė, kad naktį, nuo 11 valandos 30 minučių keliais galima naudotis nemokamai“ – teigiama portale.

Draugas suklydo ir netgi labai smarkiai. Negana to, pažeidėjas taip pat pasiteiravo, ar vaizdo kameros veikia, kad nėra jokių budinčiųjų. Nors ir jam atsakė, kad neveikia – panašu, kad vyras tokio juoko nesuprato ir tuo patikėjo. Prisirinkęs toną blogos informacijos jis važinėjo mokamais keliais ir nejautė jokio spaudimo.

Užfiksuota, kad 2009-aisiais J.Bourcierui priklausė net 335 pažeidimai. Vyras tiesiog pravažiuodavo pro „E-ZPass“ vartus, nesumokėjęs nė dolerio. Bauda už visus pažeidimus siekia net 202 tūkst. JAV dolerių.

Tačiau teismo metu suma buvo pakoreguota pažeidėjo naudai: už pažeidimus jam skirta 40 tūkst. JAV dolerių (100 tūkst. Lt) bauda, tačiau vyras privalės sumokėti ir visus mokesčius – jų suma sudaro 56 tūkst. JAV dolerių (142 tūkst. Lt). Teigiama, kad bendra 96 tūkst. JAV dolerių baudą J.Bourcieras mokės 54-erius metus – kas mėnesi iš jo sąskaitos bus nuskaičiuojama po 150 JAV dolerių. Tuo metu, kai pažeidėjas sumokės už savo elgesį, jam bus net 87 metai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius