-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klausimas be atsakymo: kas išpjovė ir paliko likimo valiai duobes judrioje sankryžoje Kaune?

Žaliakalnio rajone gyvenantys kauniečiai ir pyksta, ir juokiasi. Prieš kelias savaites judrioje sankryžoje buvo išpjautos keturios duobės aštriais kraštais. Ženklas lyg ir geras – gatvės bus suremontuotos. Tačiau bėgo dienos, savaitės, o duobių niekas netaisė. Galiausiai paaiškėjo, kad neaišku, kas jas išpjovė, todėl neaišku, kas jas turi užtaisyti.
Duobės Tvirtovės alėjoje
Duobės Tvirtovės alėjoje / 15min.lt skaitytojo nuotr.

Stačiakampio formos duobės rugsėjo pradžioje buvo išpjautos Tvirtovės alėjoje bei Tvirtovės alėjos ir V.Lašo gatvės sankryžoje. Gavusi įpykusio vairuotojo, kuris į aštrų duobės kraštą sugadino brangią „Bridgestone Potenza“ padangą, skundą, savivaldybė vis tik nusprendė duobes rugsėjo pabaigoje užtaisyti.

„Nors eilinį kartą įvažiavęs į duobę eilinį kartą tik nusikeikiau, tačiau vėliau pamačius padangą su „guzu“ užvirė kraujas. Jau geras mėnuo Tvirtovės alėjoje ir V.Lašo gatvėje reikia važiuoti slalomą, tose vietose, kur vietoje nedidelių duobių išpjautos duobės aštriais kraštais. Ko laukiat? Gal kol pilnos vandens duobės užšals?“ – piktinosi kaunietis Teodoras.

Jis kreipėsi į Kauno savivaldybę, prašydamas paaiškinti situaciją. Iš Miesto tvarkymo skyriaus atėjo toks atsakymas:

„Atlikome tyrimą dėl Tvirtovės al. ir Tvirtovės al. ir Lašo g. sankryžoje išpjaustytų 4 asfalto plotų. Tyrimo metu paaiškėjo, kad Kauno miesto savivaldybė nebuvo užsakiusi šių darbų. Nė vienas sutartį su savivaldybe turintis rangovas asfalto frezavimo darbų šioje vietoje neatliko.

Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius antradienį, rugsėjo 24 d., užfiksavo įvykį ir pradėjo tyrimą. Tokių atvejų, kuomet nenustatyti asmenys miesto gatvėse išpjausto nedidelius asfalto plotus ir palieka, yra pasitaikę ir anksčiau“.

Miesto tvarkymo skyriaus vyriausiasis specialistas Artūras Andriuška 15min.lt sakė, kad išpjauti duobes galėjo įmonės ar asmenys ieškoję, pavyzdžiui, vandens įvado.

„Tokie atvejai – ne retenybė. Išpjauna duobę ir neprisipažįsta. Neišsiauklėję žmonės, savavališkai viską daro“, – atsiduso A.Andriuška.

Teisininkai svarsto, kad toks veiksmas gali būti traktuojamas kaip svetimo turto sugadinimas, už kurį gali grėsti baudžiamoji atsakomybė. Tačiau kauniečiai abejoja, ar Kauno savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai pajėgūs surasti kaltininkus, sukėlusius daug nepatogumų ir pridariusius nemažų materialinių nuostolių vairuotojams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius