-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Krovininis greitosios pagalbos automobilis su švyturėliais važinėja ir Vilniuje

15min.lt skaitytoja užfiksavo greitosios medicinos pagalbos (GMP) automobilį su švyturėliais, kuriuo vežiojamos statybinės medžiagos. Medikai teigia neseniai šią mašiną, prieš tai švyturėlius išmontavę ir uždažę įstaigos užrašus, kažkam pardavę. Peršasi mintis, kad naujasis mikroautobuso savininkas galėjo savavališkai sugrąžinti pirmenybę kelyje teikiančią atributiką.
Krovinine transporto priemone paverstas greitosios medicinos pagalbos automobilis
Krovinine transporto priemone paverstas greitosios medicinos pagalbos automobilis / 15min.lt skaitytojos nuotr.

„Labai dažnai į vieną statybinių medžiagų prekybos centrą Vilniuje atvažiuoja greitosios pagalbos automobilis. Atvažiuoja tiek dienos metu, tiek vakarais. Perkamos ir vežamos visokios statybinės medžiagos: apšiltinimo vata, cementas, profiliai gipskartonio sistemoms ir pan. Manau, tikrai nesmagu būtų važiuoti tokiu automobiliu į ligoninės priėmimą“, – portalui pirmadienį rašo skaitytoja (vardas ir pavardė redakcijai žinomi), užfiksavusi šiuos vaizdus mobiliuoju telefonu.

Vilnietė dar replikuoja: „Neseniai per televiziją rodė, kad greitosios pagalbos darbuotojai teigia  nesuspėjantys į visus iškvietimus, todėl ligonius į gydymo įstaigas ragina važiuoti nuosavais automobiliais...“

Vilniaus greitosios medicinos pagalbos stoties direktorius Tadeušas Rodzas portalui 15min.lt pirmadienį pareiškė, kad 2004 metų laidos baltos spalvos mikroautobusas „Ford Transit“ (valst. nr. ABS 575) jo vadovaujamai įstaigai nepriklauso.

GMP stoties vadovui atrodo neįtikėtina, kad mašina su medikų atributais vežioja statybines medžiagas: „Jinai turėtų būti be švyturėlių... Ir užrašai ant šonų turėtų būti nuimti...“

Anot T.Rodzo, maždaug prieš mėnesį keturios nusidėvėjusios medikų transporto priemonės, tarp jų ir konkrečiai šis fordas, buvo parduotos privatiems asmenims.

Kai mašina dar priklausė Greitosios pagalbos stočiai, jokios statybinės medžiagos joje, anot vadovo, nebuvo vežiojamos, ligoniams skirtos transporto priemonės apskritai niekada nenaudojamos jokioms ūkinėms reikmėms.

„Mašina be švyturėlių, be nieko! Ir be užrašų! Tai buvusios GMP mašinos, bet dabar jos be švyturėlių, be nieko. Visos mašinos, kurios parduotos, atiduotos be švyturėlių ir net užrašų. Į servisą buvo važiuojama, tie plafonai nuimami ir taip toliau. Liko tik šoninės raudonos juostos, iš kurių ir matosi, kad tai buvusi greitoji pagalba“, – tikino sostinės greitosios pagalbos stoties vadovas T.Rodzas, kurį piktina, kad kažkam kliūna šių mikroautobusų naudojimas.

15min.lt žurnalistui pakartojus, kad užfiksuotose nuotraukose ant kėbulo aiškiai matomas užrašas „Greitoji medicinos pagalba“, o ant stogo – švyturėlių plafonas, direktorius tik pakartojo: „Jinai turėtų būti be švyturėlių... Ir užrašai ant šonų turėtų būti nuimti...“
 
Todėl kol kas belieka spėlioti, ar naujasis mikroautobuso savininkas galėjo savavališkai sugrąžinti pirmenybę kelyje teikiančią atributiką: užrašą „Greitoji medicinos pagalba“ ir švyturėlius.

Beje, prieš dvejus metus 15min.lt pasakojo apie Elektrėnų ligoninės medikų išradimą: greitosios pagalbos krovininį taksi.

Elektrėnuose buvo kiek kitokia situacija nei sostinėje: pagal ligoninės nustatytą vidaus tvarką numatyta, kad šis automobilis gali būti išnuomotas ligoninės darbuotojams asmeniniams daiktams pervežti. Elektrėniškių automobilis „Volkswagen Transporter“, naudojamas ūkio paskirties veiklai (prekėms atsivežti ir t.t.), nuo 2007 metų ligoniams vežioti nebenaudojimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius