-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kuršių nerijoje norima plėtoti keliones elektromobiliais

Japonai siūlo po Kuršių neriją keliauti elektromobiliais ir taip saugoti unikalią, UNESCO saugomą gamtos kampelį. Elektromobilių nuomos punktą norima įrengti Klaipėdoje, o Nidoje ir Juodkrantėje – po stotelę jiems įkrauti.
Elektromobilis
Elektromobilis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Neringos savivaldybės meras Darius Jasaitis trečiadienį susitiko su Japonijos ambasadore Kazuko Shiraishi. Susitikimo metu daugiausiai kalbėta apie galimybes Neringos kurorte plėtoti elektromobilių infrastruktūrą.

Kaip teigė viešnia,  pagrindinė siūlomo įgyvendinti projekto idėja – kurorto lankytojų keliavimas po Kuršių neriją elektromobiliais. Anot jos, UNESCO saugomomis kultūrinio Kuršių nerijos kraštovaizdžio vertybėmis garsėjantis Neringos kurortas galėtų tapti puikiu racionalaus gamtos išteklių panaudojimo pavyzdžiu.

„Siūloma, kad pagrindinis elektromobilių nuomos punktas būtų įrengtas Klaipėdos mieste. Čia turistai įprastus automobilius galėtų iškeisti į išsinuomotas ekologiškas transporto priemones, kuriomis keliautų po Neringą, pasiektų lankytinas vietas. Pirmoji įkrovimo stotelė galėtų būti įrengta Juodkrantėje, antroji – Nidoje. Taip keliaudamas turistas prisidėtų prie Kuršių nerijos gamtos tausojimo, neterštų ir galėtų kvėpuoti švariu oru“, - siūlomą įgyvendinti projektą apibendrino viešnia.

Anot ambasadorės, šis projektas galėtų būti realizuotas bendradarbiaujant Neringos savivaldybei, Japonų kompanijai „Hitachi“ ir AB LESTO. Panašus projektas jau yra įgyvendintas viename Estijos regione. Japonijos kompanija „Hitachi“ turi patirties įgyvendinant analogišką projektą Japonijoje, Okinavos saloje bei Havajuose.

Meras D. Jasaitis išreiškė palaikymą šiai iniciatyvai bei informavo, kad praėjusiais metais Neringos savivaldybėje buvo svarstoma galimybė įsigyti kelis aplinką tausojančius hibridinius automobilius.

Anot jo, elektromobiliams galėtų būti netaikomas vietinės rinkliavos mokestis už įvažiavimą į Neringą. Šių ekologiškų transporto priemonių nuomos punktas, galbūt, galėtų būti įrengtas ir ties pasieniu su Rusijos Federacijos Kaliningrado sritimi.

Visgi, meras D. Jasaitis atkreipė dėmesį į tai, kad elektromobiliai Lietuvoje yra naujovė, todėl reikia įvertinti daugiau aplinkybių – kokios būtų projekto sąnaudos, šių automobilių patikimumą,  taisymo galimybes bei kaštus.

„Visuomet palaikome naujoves, ypač prisidedančias prie aplinkos tausojimo. Neringa ypatingai tinkama alternatyvioms transporto priemonėms. Manau, kad tai galėtų būti ir naujos galimybės verslui“, - teigė meras.

Meras D. Jasaitis ir ambasadorė K. Shiraishi sutarė, kad detaliau elektromobilių infrastruktūros plėtojimo galimybes kurorte bus galima aptarti susitikimo su bendrovės „Hitachi“ atstovais metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius