Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviai vis dažniau įsigyja benzininius automobilius

Nors naujų automobilių pernai parduota panašiai kaip prieš dešimtmetį, prieškriziniais metais tai nepaveikė bendro mašinų parko amžiaus. Lietuviai ir toliau atsiveža ir važinėja 12–15 metų senumo mašinomis. Tiesa, pernai, pirmą kartą tarp parduodamų naujų automobilių, daugiau parduota varomų benzinu.
Degalai
Degalai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Įvežamų transporto priemonių amžius yra maždaug vienodas – apie 12 metų iš užsienio importuojamų transporto priemonių“, – sako VĮ „Regitra“ Veiklos departamento direktorius Darius Jurgutis.

Nesikeičia ir naudotų mašinų keliai į Lietuvą – jos dažniausiai atvežamos iš Vokietijos, Olandijos, Jungtinių Valstijų. Tačiau, po valdžios teisės aktų korekcijų, paaiškėjo tikrasis keliuose naudojamų mašinų skaičius. Jau keleri metai jų priskaičiuojama apie 146 tūkstančius.

Naujų mašinų pardavėjai skaičius vertina nuosaikiai, esą tokie pardavimai garantuoja tvarų rinkos augimą. Kitąmet, tikimasi, naujų transporto priemonių bus parduota 12 proc. daugiau nei šiemet. Didmiesčių gyventojai vis dažniau renkasi hibridinius ar elektrinius automobilius, tiesa, jų pardavimai skaičiuojami dešimtimis.

„Tarp naujai parduodamų asmeninės paskirties automobilių pradeda vyrauti benzininiai, kurie, kaip mes puikiai žinome, mažiau teršia aplinką. Tai rodo, kad žmonės tampa šiek tiek atsakingesniais įsigydami transporto priemones“, – pažymi Autoverslininkų asociacijos generalinis direktorius Rokas Knyva.

Autoverslininkų duomenimis, Latvijoje naujų mašinų pardavimai buvo panašūs kaip Lietuvoje – vienam tūkstančiui latvių teko daugiau kaip 9 nauji automobiliai. Estijoje pernai parduota dešimtadaliu daugiau automobilių nei metais anksčiau, tūkstančiui estų pernai teko 17 naujų mašinų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius