Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Michaelio Schumacherio investicija: „Bugatti EB110“ – automobilis, kurio kaina jau niekada nebekris

„Bugatti“ kompanija nepasižymi plačia automobilių gama ir jų neštampuoja milijoniais tiražais. Daugumai automobilių gerbėjų „Buggati“ asocijuojasi su vieninteliu „Veyron“ modeliu. Ar esate girdėję apie „EB110“ modelį? Modelis su „Super Sport“ modifikacija stovi ir Michaelio Schumacherio garaže.
„Bugatti EB110“
„Bugatti EB110“ / Pistonheads.com nuotr.

Parduodamo automobilio duomenys:

  • Kaina: 1 513 435 litai
  • Pagaminimo data: 1994 m.
  • Kėbulo tipas: kupė
  • Degalų tipas: benzinas
  • Svoris: 1615 kg
  • Darbinis tūris: 3499cc
  • Galia: 553 AG
  • Pavarų dėžė: šešių laipsnių, mechaninė
  • Spalva: pilka
  • Pardavimo vieta: Londonas, Jungtinė Karalystė

Šis tris tūkstančius mylių nuvažiavęs automobilis gali tapti puikia investicija, mat „Bugatti“ pagamino vos 95 „EB110“ vienetus. Jei jus sudomino pirkinys, kurio kaina metams bėgant tik kils, automobilio skelbimą ir pardavėjo kontaktus galite rasti čia.

Pistonheads.com nuotr./„Bugatti EB110“
Pistonheads.com nuotr./„Bugatti EB110“

V12 jėgainė ir maksimalus 343km/h greitis

Automobilis pasižymi ne tik išskirtinai ekstravagantiškomis kėbulo linijomis bei išraiškingais žibintais, bet ir technine charakteristika. Po variklio gaubtu plaka V formos, 12 cilindrų, 60 vožtuvų agregatas. 3,5 litro darbo tūrio jėgainė 553 arklio galių pajėgumą atiduoda į visus keturis ratus per šešių laipsnių mechaninę pavarų dėžę.

Automobilis iki 100km/h greičio įsibėgi per 4,2 sek. ir geba išvystyti maksimalų 343 km/h greitį. Automobilyje naudojama anglies pluošto pakaba kurta „Aerospatiale“ inžinierių, kurie specializuojasi oro technikos pramonėje.

Prašmatnumo automobiliui suteikia pakeliamos durys ir stiklinis variklio gaubtas, pro kurį atsidengia puikus vaizdas į V12 „žvėrį“. Galinis oro aptakas taip pat papildytas elektronine įranga, kuri jį pakelia ar nuleidžia priklausomai nuo greičio.

Pistonheads.com nuotr./„Bugatti EB110“
Pistonheads.com nuotr./„Bugatti EB110“

Automobilio salonas sukurtas taip, kad būtų kuo patogiau vairuotojui. Pavarų perjungimo svirtis pastumta arčiau vairuotojo. Salonas pasižymi griežtomis linijomis ir aiškiai išdėstytais prietaisais.

Susižavėjo ir Michaelis Schumacheris

1992-aisiais „Bugatti“ pagamino keletą vienetų „EB110 SS (Super Sport)“ su kiek lengvesniu kėbulu ir galingesniu varikliu. 603 arklio galių agregato maksimalus greitis buvo vos 5 km/h didesnis, tačiau nuo 0 iki 100km/h jis įsibėgėdavo per 3,2 sek. Taigi, viena sekundė reiškia labai daug.

carpassion.com nuotr./Michaelis Schumacheris „Bugatti EB110“ automobilyje
carpassion.com nuotr./Michaelis Schumacheris „Bugatti EB110 SS“ automobilyje

Ankstyvais 1994-aisiais „EB110 SS“ įsigijo ir F-1 žvaigždė Michaelis Schumacheris. Jis užsisakė ryškiai geltoną modelį. Tai tapo puikia reklamine kampanija ir įvertinimu „Bugatti“ gamintojams.

Dar vienas „EB110“ puikuojasi JAV Formulės-1 čempiono Philo Hillo sūnaus Dereko garaže. Būtent šiuo automobiliu Derekas 1996-aisiais metais varžėsi „24 Hours of Daytona“ ilgų nuotolių lenktynėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius