Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mįslingos avarijos „General Motors“ privertė atšaukti 778 tūkstančius automobilių

„General Motors“ paskelbė, kad Jungtinėse Amerikos Valstijose atšaukia 619 tūkstančių, Kanadoje – 153 tūkstančius ir 6100 automobilių Meksikoje. Pagrindinė atšaukimo priežastis – nesuveikiančios oro pagalvės ir staiga dingstantis automobilio degimas.
„Chevrolet Cobalt“
„Chevrolet Cobalt“ / Gamintojo nuotr.

Gamybos broku susirūpino beveik po dešimtmečio

Gamintojas praneša, kad sunerimti dėl 2007-ųjų metų „Pontiac G5“ ir 2005-ųjų – 2007-ųjų metų „Chevrolet Cobalt“ privertė padažnėję eismo įvykiai, kai automobiliai staiga užgesdavo, nuvažiuodavo nuo kelio, o smūgio metu nesuveikdavo oro pagalvės.

Kitame pranešime „General Motors“ patvirtino, kad kompanija turi duomenų apie penkias avarijas, kurių metu dėl neišsiskleidusių priekinių oro pagalvių ir kai kurių kitų aplinkybių žuvo šeši žmonės.

Gamintojo nuotr./„Chevrolet Cobalt“
Gamintojo nuotr./„Chevrolet Cobalt“

„Visos šios avarijos įvyko nuvažiavus nuo kelio esant dideliam greičiui. Esant tokiai situacijai, rimtų sužeidimų tikimybė yra didelė net ir atsižvelgiant į oro pagalvių naudą. Turime duomenų, kad kai kuriais atvejais žmonės nebuvo užsisegę saugos diržo ar vairavo neblaivūs. Dėl neblaivumo įvyko dvi avarijos, kurių metu žuvo trys žmonės“, – teigiama pranešime.

Be mirtinų incidentų, užfiksuota ir 17 kitų avarijų, kurių metu oro pagalvės taip pat neišsiskleidė. Aiškinamasi, ar prieš įvykstant šiems incidentams taip pat užgesdavo automobilio variklis.

Gamintojo nuotr./„Chevrolet Cobalt“
Gamintojo nuotr./„Chevrolet Cobalt“

Įtaria užvedimo spynelės broką

„General Motors“ išsiaiškino, kad oro pagalvės neišsiskleidė veikiausiai todėl, kad dar prieš avarijas dingdavo automobilio degimas. Kokios šio gedimo priežastys, kompanija dar aiškinasi, tačiau pagrindine staiga užgęstančio automobilio ir vėliau neišsiskleidžiančių oro pagalvių priežastimi laikoma užvedimo spynelės arba raktelio problema.

Gamintojas kviečia automobilių savininkus kreiptis į „General Motors“ atstovybes, kur specializuotuose servisuose bus pakeista užvedimo spynelė.

Gamintojo nuotr./„Chevrolet Cobalt“
Gamintojo nuotr./„Chevrolet Cobalt“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius