Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Miunchene oficialiai pradėta serijinė BMW M4 kupė modelio gamyba

BMW gamykloje Vokietijoje nuo konvejerio nuriedėjo pirmasis serijinės gamybos M4 kupė modelis. Jį pristatė Miuncheno gamyklos vadovas Hermannas Bohreris ir BMW DTM lenktynių serijos vairuotojas Martinas Tomczykas.
Munchene pradėtas gaminti BMW M4 kupė modelis
Munchene pradėtas gaminti BMW M4 kupė modelis / „BMW” nuotr.

Džiaugiasi pratęsta istorija

Gamyklos vadovas Hermannas Bohreris tvirtino, kad šioje gamykloje gimė ne vienas M serijos modelis, tad M4 kupė gamyba pratęsė kelis dešimtmečius trunkančias tradicijas.

„Dabar, kai BMW M4 gaminamas čia, Miunchene, galiu drąsiai teigti, kad legenda sugrįžo į jos gimtuosius namus. Šioje gamykloje tarp 1986-ųjų ir 1991-ųjų buvo pagaminta beveik 18 tūkstančių M3 modelių, įskaitant ir 786 kabrioleto versijos vienetus. Tai, kad šioje gamykloje bus gaminamas BMW M4 kupė, mums yra didelė garbė. Kartu su visa komanda jaučiame didelę motyvaciją ir dėkingumą BMW grupei“, – sakė Miuncheno gamyklos vadovas.

„BMW” nuotr./Munchene pradėtas gaminti BMW M4 kupė modelis
„BMW” nuotr./Munchene pradėtas gaminti BMW M4 kupė modelis

„Man yra garbė būti dalimi BMW gamyklos Miunchene tuo metu, kai nuo konvejerio rieda pirmasis M4 kupė. Aš taip pat jau užsisakiau šį automobilį ir negaliu sulaukti, kada galėsiu jį vairuoti“, – pasakojo DTM pilotas Martinas Tomczykas.

Miuncheno gamyklai – milijonai eurų

Miuncheno BMW gamykla, prieš prasidedant M4 kupė gamybai, sulaukė milijoninių investicijų. Automobilio gamybos linijai, infrastruktūrai ir kitiems įrengimams atnaujinti buvo skirta 150 milijonų eurų.

BMW teigia, kad investicijos į šią gamyklą bus daromos ir toliau, įrengiant skirtingas erdves naujausioms technologijoms kurti ir bandyti.

„BMW” nuotr./Munchene pradėtas gaminti BMW M4 kupė modelis
„BMW” nuotr./Munchene pradėtas gaminti BMW M4 kupė modelis

Kasdien pagamina beveik 1000 automobilių ir dvigubai daugiau variklių

BMW gamykla yra įsikūrusi šiaurės Miunchene, greta BMW muziejaus ir technologijų centro. Šioje gamykloje automobiliai ir jų varikliai gaminami dar nuo 1922-ųjų metų. Dabar čia dirba daugiau nei 7200 specialistų iš penkiasdešimties skirtingų pasaulio šalių.

Kiekvieną dieną Miuncheno BMW gamykloje nuo konvejerio nurieda maždaug 950 automobilių, surenkama daugiau nei 2000 variklių. Čia gaminami trijų, keturių, aštuonių ir dvylikos cilindrų agregatai, taip pat šešių cilindrų dyzeliniai varikliai ir išskirtinės aštuonių cilindrų jėgainės M serijos modeliams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius