Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tūkstantis vairuotojų žinias pasitikrino nacionaliniame kelių eismo taisyklių egzamine

Šiandien Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Panevėžyje surengtas Nacionalinis kelių eismo taisyklių egzaminas. Egzamine dalyvauti buvo kviečiami visi norintys pasitikrinti savo kelių eismo taisyklių žinias. Šiemet į egzamino vietas atėjo ir jame dalyvavo daugiau nei 100 dalyvių, internetu sprendė daugiau nei 900 žmonių.
Nacionalinis kelių eismo taisyklių egzaminas – galimybė pasitikrinti žinias visiems
Nacionalinis kelių eismo taisyklių egzaminas – galimybė pasitikrinti žinias visiems / Organizatorių nuotr.

Egzamino iniciatorius didžiausia šalies draudimo bendrovė „Lietuvos draudimas“ kartu su informaciniais rėmėjais ir partneriais pakvietė visus vairuotojus išbandyti savo jėgas ir pasitikrinti kelių eismo taisyklių žinias. Egzaminą surengti padėjo Vilniaus miesto savivaldybė ir Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

„Esu tikras, kad visi išbandę savo jėgas prie egzaminų lapo suprato, kad dalis žinių, įgytų tuomet, kai ruošėsi egzaminams pasimiršo. Todėl toks egzaminas, kuris, manau taps gražia pavasarine tradicija, yra puiki proga dar kartą atnaujinti žinias. Svarbiausia, kad žmonės suvoktų - eismo taisykles pirmiausia mokomės ne dėl kitų, o dėl savęs, kad galėtume važiuoti saugiai“, – sakė egzamine dalyvavęs Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.

„Pirmojo egzamino rezultatai parodė, kad dažnas vairuotojas, jei jam tektų perlaikyti vairavimo teorijos egzaminą, jo paprasčiausiai neišlaikytų, net jei jis puikiai vairuoja ir nesukelia avarijų, nepatenka į eismo įvykius. Mes įsitikinę, kad dalies avarijų galima išvengti, jei gerai išmanai kelių eismo taisykles ir keliuose vadovaujiesi jomis, todėl šis egzaminas turėtų paskatinti prisimintitai, ką per metus pamirštame ir ugdyti drausmingų vairuotojų kartą“, - sako Julius Kondratas, „Lietuvos draudimo“ valdybos narys.

Šią savaitę, balandžio 6-ąją, Lietuvoje paminėta saugaus eismo diena, o savaitės pabaigoje rengiamas egzaminas tarsi vainikuoja šios savaitės renginius, todėl egzamino informacinis partneris LRT skyrė ypatingą dėmesį saugaus eismo temai savo laidose. Apie tai klausytojai informuojami Lietuvos radijo laidose „Ryto garsai“, „112“, „Antroji pavara“. Šiemet taip pat buvo sudaryta galimybė egzaminą laikyti internetu – portale Delfi. Šiame portale visi norintys dar keletą dienų galės spręsti egzamino užduotis ir sužinoti, ar gerai jie moka kelių eismo taisykles.

Egzamino metu dalyviams buvo pateiktas 31 specialiai atrinktas klausimas iš kelių eismo taisyklių, kuriuos parinko ir egzamino užduotį paruošė vairavimo mokymo profesionalai bei policijos pareigūnai. Vairuotojams teko atsakinėti į tokius klausimus, kurie apibūdina kasdien mūsų keliuose pasitaikančias eismo situacijas.

Šeštadienį atėjusieji į egzaminą turėjo žinoti, kas privalo duoti kelią dažnai pasitaiskančiose eismo  situacijose, kaip elgtis įvairiose situacijose su dviratininkais, kaip ir kada galima lenkti kitą automobilį,  kas yra pėstysis, ir ką vadiname blogu matomumu.

Iš visų keturių miestų, kur vyko egzaminas, bus išrinkti nugalėtojai – nepadarę klaidų ar padarę iki dviejų klaidų. Taip pat nugalėtojas bus išrinktas ir iš egzaminą laikiusių internetu. Jie laimės nemokamą privalomojo vairuotojų civilinės atsakomybės draudimą metams. Visi tie, kurie šeštadienį pasiryžo ir atėjo laikyti egzamino gaus specialią 15 proc. nuolaidą privalomajam vairuotojų civilinės atsakomybės draudimui, o geriausieji bus paskelbti ir apdovanoti balandžio 14 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius