Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujas pavojingas anglų hobis: lenktynės su automobilio navigatoriumi

Didžiosios Britanijos keliuose daugiau nei 7 mln. vairuotojų žaidžia mirtinai pavojingą žaidimą – jie lenktyniauja su GPS navigatoriais, skelbia dailymail.co.uk.
Didžiosios Britanijos policijos autobusas
Didžiosios Britanijos policijos autobusas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Navigacija

Šio pavojingo žaidimo esmė – atvykti į tikslą anksčiau, nei tai paskaičiuota GPS navigatoriaus. „Navigatoriaus skaičiavimai remiasi greičio apribojimais, todėl norint atvykti greičiau reikia arba viršyti leistiną greitį, arba pavojingai laviruoti transporto srautuose“, – rašoma publikacijoje.

„Žaidimas“ itin populiarus tapo dėl to, kad įvairios navigacinės programos smarkiai išplito kartu su išmaniaisiais telefonais.

Tyrimai rodo, kad apie 7,2 mln. britų – penktadalis visų šalies vairuotojų – užsiima šiuo „žaidimu“. 3,6 mln. britų prisipažino, kad tokių lenktynių metu viršijo greitį, 144 tūkst. susidūrė su kitu automobiliu, 216 tūkst. pateko į kitokius eismo įvykius, 161 tūkst. kitus vairuotojus ragino važiuoti greičiau, 1,2 mln. važiavo per geltoną šviesoforo signalą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius