-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujausi tyrimai atskleidė nemalonią tiesą apie hibridinius automobilius

Leidinys „The Herald Scotland“, svarstydamas apie mokesčių lengvatas ekologiškų automobilių savininkams, pažymi, kad toli gražu ne visi „žaliais“ laikyti automobiliai yra verti tokio apibūdinimo.
„Volvo V60 Plug-in Hybrid“ su „R Design“ apdaila
„Volvo V60 Plug-in Hybrid“ su „R Design“ apdaila / Gamintojo nuotr.

Iš elektros tinklo papildomai įkraunami hibridiniai automobiliai (vadinamieji „plug-in“) labai ekologiški atrodo tik popieriuje. Tačiau naudojant juos realiomis sąlygomis, anglies dvideginio ir azoto junginių emisija gerokai didesnė.

Dougas Robertsonas, Škotijos Elektromobilių asociacijos prezidentas, paragino Jungtinės karalystės vadovybę baigti absurdus, priskiriant tikrus elektromobilius ir papildomai pakraunamus nedideliems atstumams nuvažiuoti (t.y. „plug-in“) tai pačiai taršos kategorijai.

D.Robertsono, praeityje prižiūrėjusio Londono Heathrow oro uosto autoparką, pateikiamais duomenimis hibridinių automobilių vairuotojai turėtų mokėti mažiausiai 6 kartus didesnius mokesčius nei tikrų elektromobilių. Nes hibridų reali tarša yra 8 kartus didesnė, nei 100 proc. elektromobilių.

Hibridinių automobilių vairuotojai turėtų mokėti mažiausiai 6 kartus didesnius mokesčius nei tikrų elektromobilių.

D.Robertsonas pateikia Skandinavijos šalių statistiką, kad hibridų savininkai elektriniu režimu važiuoja ne daugiau 40 proc. laiko, o skaičiavimai buvo atliekami kone idealiomis sąlygomis, laikantis teorijos, kad elektriniu, o ne vidaus degimo varikliu bus važiuojama ne mažiau 90 proc. laiko.

Teoriją, kad hibridai yra labai ekologiški, D.Robertsonas griauna pateikdamas naujausius tyrimų skaičius: elektromobilis „Nissan Leaf“, pilnai pakraunamas iš elektros tinklo, per metus nuvažiuodamas 10 000 mylių į aplinką išskiria iki 1,2 tonos dujų (skaičiuojamas elektrinių, gaminančių energiją, atitikmuo).

Tuo tarpu hibridinis „Mitsubishi Outlander“, įveikdamas analogišką atstumą, išskiria vidutiniškai 8,42 tonos dujų. Nes, kaip ir buvo minėta, labai retas hibridų vairuotojas nuolat važiuoja iš tinklų įkrauta elektra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius