-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

(Ne)pamirštas 243-ias kelias Norvegijoje virš ilgiausio pasaulyje tunelio – džiaugsmas vairuotojui

Tikriausiai visi ne kartą matėte ir girdėjote apie tokius kelius, kurie yra tikrąja to žodžio prasme išvaduoti iš sniego. Vien tik kelias, o šonuose 2 metrų aukščio sniego šlaitai. Visi automobilių fanai ir žmonės, kuriems vairavimas truputį daugiau nei kelionė iš taško A į B, bent kartą nori pavažiuoti tokiu keliu.
Lankytina vieta „Stegastein“
Lankytina vieta „Stegastein“ / Dainiaus Cuberos nuotr.

Man tokį kelią atrasti pavyko. Įdomiausia tokiame kelyje, galbūt, net ne tai, kad šonuose dviejų metrų sniego šlaitai, o tai, kad pavažiavus bent 200 metrų toliau to sniego aplink – vis daugiau.

Jeigu esate išvykęs laimės ieškoti į Norvegiją, ir gyvenate netoli ilgiausio pasaulyje, automobilių transportui pritaikyto, tunelio „Lærdalstunnelen“, pravažiuoti 243-iu keliu jums tikrai patiks.

Tiesa, kelias šiuo metu, maždaug ties pusiaukele tarp „Lærdal“ ir „Aurland“ gyvenviečių uždarytas, nes sniego kalnai šiuo metu – nepravažiuojami. Galbūt pravažiuojami tik vienam automobiliui, tačiau dviem prasilenkti – neįmanoma.

Dainiaus Cuberos nuotr./Fv243 kelias Norvegijoje
Dainiaus Cuberos nuotr./Fv243 kelias Norvegijoje

Dabar automobilių eismo šiuo keliu – praktiškai nebėra. Visas transporto srautas nukreipiamas per beveik 25-ių kilometrų, ilgiausią pasaulyje automobiliams pritaikytą tunelį, kuris driekiasi tiesiai po 243-iu keliu.

Vienintelis objektas, kuris vis dar yra aplankomas 243-iame kelyje, tai vietinių vadinamas balkonas.

Tai 31 metrų ilgio ir 3 metrų pločio lieptas, išsikišęs virš kalno šlaito. Lieptas, 2006 metais, įkurdintas 640 metrų aukštyje virš jūros lygio, o pavažiavus apie 2 kilometrus į kalno viršų, atsiveria didžiuliai sniego klodai, sniego aukštis kelio kraštuose, kai kur siekia tris metrus.

Jeigu norite aplankyti šias nuostabias vietoves, pasivažinėti nuostabiais keliais ir apsirengę vien marškinėliais pasimėtyti sniego gniūžtėmis, patartina ten vykti jau dabar, kadangi šilti orai greitai ištirpdys sniegą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius