-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nenori brangiai mokėti už automobilio stovėjimo vietą prie namų – mokėsi baudas

Ne viename sostinės rajone susiduriama su problema, kad trūksta automobilių statymo vietų. Kai kuriuose Vilniaus kvartaluose jų gal ir pakaktų, tačiau gyventojams už jas tenka susimokėti nemažas sumas. Mokėti nori ne visi, tik bandantiems išsisukti tas gali ir nepavykti – jiems gresia Viešosios tvarkos pareigūnų skiriamos baudos.
Automobiliai laukuose prie Perkūnkiemio
Automobiliai laukuose prie Perkūnkiemio / 15min.lt skaitytojo Valdo nuotr.

Senuosiuose Vilniaus rajonuose kiemai – siauri ir nepatogūs. Tačiau čia rasti vietą automobiliui, jeigu iš darbo grįžtate ne apie 17 valandą, dažnai būna lengviau nei naujuosiuose sostinės kvartaluose.

Štai Perkūnkiemyje gyvenantis Valdas piktinasi – nemokamų vietų šiame rajone nei savo, nei svečio automobiliui nė su žiburiu nerasi. Daugiabučiai turi savo mokamas požemines ar antžemines aikšteles, bet mokėti juk nori ne visi.

15min.lt skaitytojo Valdo nuotr./Automobiliai laukuose prie Perkūnkiemio
15min.lt skaitytojo Valdo nuotr./Automobiliai laukuose prie Perkūnkiemio

Kai kurie gyventojai – išradingi, savo transporto priemones jie palieka netoliese esančiame plyname lauke. Jokia aikštelė čia nėra įrengta, įspėjamieji ženklai, kad parkuotis yra draudžiama, irgi nestovi. Tad, atrodytų, štai ir atsirado nemokama vieta palikti automobilį.

Bet išeitis rasta neilgam. Pastarosiomis dienomis gyventojai šioje nelegalioje stovėjimo aikštelėje randa nemalonių staigmenų. Iš už jų automobilių valytuvų iš tolo šviečia raudoni lapeliai su pranešimais apie baudas.

Kaip 15min.lt paaiškino Vilniaus savivaldybės Saugaus miesto departamento Viešosios tvarkos skyriaus vedėjo pavaduotojas Andžejus Dinikis, Viešosios tvarkos skyrius yra gavęs ir aplinkinių gyventojų, ir tą sklypą valdančių asmenų skundus, kad toje vietoje statomi automobiliai.

Ir gyventojų, ir sklypą valdančių asmenų, kaip juos įvardija A.Dinikis, interesas čia suprantamas – vieniems apmaudu, kad kažkas nesusimokėjo už stovėjimo vietą, o automobilį turi kur palikti, kitiems norisi daugiau uždirbti.

Atliekant patikrinimą buvo nustatyta, kad į sklypą įvažiuoti galima tik per šaligatvį, nėra įrengta ženklo, nurodančio, kad šioje vietoje yra automobilių parkavimo aikštelė, taip pat iš kitų požymių negalima daryti išvados, kad ta vieta yra skirta statyti automobilius, – teigė A.Dinikis.

„Atliekant patikrinimą buvo nustatyta, kad į sklypą įvažiuoti galima tik per šaligatvį, nėra įrengta ženklo, nurodančio, kad šioje vietoje yra automobilių parkavimo aikštelė, taip pat iš kitų požymių negalima daryti išvados, kad ta vieta yra skirta statyti automobilius.

Paaiškinimas, kad ten automobiliai stovi ar stato kiti, netinka. Kiti stato automobilius ir po draudžiančiais ženklais, ir ant šaligatvio – bet tai savaime nereiškia, kad tokia vieta skirta automobilių parkavimui“, – teigė A.Dinikis.

Savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjo pavaduotojas pacitavo ir Kelių eismo taisyklių 150.5 punktą: „Sustoti ir stovėti draudžiama ant vejos, šaligatvio (išskyrus tuos atvejus, kai ten stovėti leidžia stovėjimo būdą nurodantys kelio ženklai arba transporto priemonė nurodyta leidime, išduotame prekiauti viešoje vietoje renginių metu), taip pat sporto, vaikų žaidimo aikštelėse ir kitose transporto priemonių eismui (stovėjimui) neskirtose teritorijose“.

„Šiuo atveju Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai tinkamai atliko savo funkcijas, įvertino visas aplinkybes ir tinkamai kvalifikavo kaltinimus vairuotojams, kad transporto priemonės buvo paliktos stovėti tam neskirtoje teritorijoje. Be to, vairuotojai, važiuodami į šią teritoriją, pažeidžia reikalavimą, draudžiantį važiuoti per šaligatvį“, – paaiškino A.Dinikis.

15min.lt skaitytojo Valdo nuotr./Automobiliai laukuose prie Perkūnkiemio
15min.lt skaitytojo Valdo nuotr./Automobiliai laukuose prie Perkūnkiemio

Tad Perkūnkiemio vairuotojai nuo baudų neišsisuks. Jos lygiai taip pat gresia ir visiems kitiems sostinės vairuotojams, kurie apimti nevilties, kai neranda nė mažiausio tarpelio savo mašinai, ją palieka ant žolės ar po stovėjimą draudžiančiu ženklu. Rugsėjis jau čia pat, tuomet ši problema sostinėje bus dar aktualesnė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius