-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 06 /2022 11 20

Nepasiruošusių žiemai bėdos. Kaip išjudinti užšalusį stovėjimo stabdį?

Geriau mokykis iš svetimų, o ne iš savo klaidų. Tai buvo pirma frazė atėjusi į galvą po to, kai rytą pradėjau karštligiškai bandydamas atlaisvinti prišalusį automobilio stovėjimo stabdį...
Autoservisas
Autoservisas / Vida Press nuotr.

Specialistai ir servisų atstovai galėtų pažerti krūvą patarimų, ką reikia daryti ir kaip paruošti stabdžių sistemą artėjantiems šalčiams. Tačiau ruoštis jau per vėlu – į Lietuvą vėl grįžo itin šalta žiema. Šis tekstas tiems, kurie kaip ir šių eilučių autorius, pamiršo patikrinti stovėjimo stabdžių sistemą ir rytą pradėjo sukdamas galvą, ką daryti toliau.

Dažniausiai stabdžiai gali atšokti pajudėjus atgal.

Visų pirmiausia, ką reikėtų daryti susidūrus su tokia problema – įsikalti sau į galvą, kad rankinio stabdžio tokiomis dienomis naudoti negalima. Žinoma, tvarkinga stovėjimo stabdžio sistema neturėtų sušalti, bet jeigu taip atsitiko, žinokite, kad sistema nėra tvarkinga ir ją reikia remontuoti. Kol jūsų automobilio stovėjimo stabdžio neapžiūrės specialistas, apie rankinio naudojimą pamirškite.

Taigi, kokias alternatyvas jūs turite? Pirmoji – palikti automobilį stovėti ir persėsti į viešąjį transportą. Žinoma, tada su automobiliu teks atsisveikinti iki tol, kol termometro stulpelis pakils bent iki nulio.

Antroji alternatyva – atitirpdyti užšalusią automobilio stabdžių sistemą. Jei pasirinkote antrąjį variantą, praneškite šefui, kad vėluosite atvykti į darbą, užsimaukite pirštines ir pirmyn į darbą.

Tiesa, kartais užšalimas nebūna toks didelis ir užtenka šiek tiek pakrutėti automobiliu pirmyn ir atgal. Dažniausiai stabdžiai gali atšokti pajudėjus atgal, bet jei taip neįvyksta, reikės šiek tiek pasidarbuoti.

Pati paprasčiausia priemonė, kuri gali pagelbėti – šiltas vanduo. Tačiau tik šiltas, jokiu būdu ne karštas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius