Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netekai teisės vairuoti automobilį – teks pasitikrinti psichiką

Jeigu Čekijoje vairuotojui laikinai atimtas vairuotojo pažymėjimas, pasibaigus bausmės terminui vien tik noro neužteks, kad jį susigrąžintų.
policie
Policijos mašina

Kiek neįprastą pataisą ruošiamasi įdiegti Čekijos įstatymuose. Pasak šios pataisos, jeigu piliečiui buvo atimtas vairuotojo pažymėjimas, tai po bausmės termino, norėdamas susigrąžinti teisę vairuoti transporto priemonę, jis privalės įveikti daugybę psichologinių testų, praneša novinky.cz.

Visų pirma, norintis susigrąžinti vairuotojo pažymėjimą privalės apsilankyti pas psichologą. Ten bus atlikti keli asmenybės testai.  Po to seks testas, įvertinantis vairuotojo sugebėjimą susikoncentruoti, jo atmintį ir kitus įgūdžius, kurie būtini geram vairuotojui. Galutinė stotelė – bendrosios praktikos gydytojas, kuris įvertins fizinę žmogaus būklę ir tars lemiamą žodį.

Šiuos testus galės atlikti tik Transporto ministerijos akredituoti psichologai. Čekijos valdžia pabrėžia, kad psichologų paskirtis nėra išbandyti žmogų, o tiesiog pateikti medicininę ataskaitą apie jo būklę. Su šiuo įstatymu susipažinę Čekijos vairuotojai labai jam priešinasi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius