Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neurochirurgas: Michaelis Schumacheris komoje gali išbūti kelias savaites, o gal ir mėnesius

Iš vaistais sukeltos komos būsenos daugkartinis F-1 čempionas Michaelis Schumacheris gali pabusti po kelių savaičių, mėnesių. Taip teigia Asklepioso ligoninės neurochirurgijos specialistas profesorius Uwe Kehleris.
Michaelis Schumacheris 2010-ųjų balandį
Michaelis Schumacheris 2010-ųjų balandį / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vokietis, kuriam sukako 45 metai, sunkią galvos traumą patyrė praėjusį savaitgalį slidinėdamas. Po atliktų dviejų operacijų M.Schumacheris Grenoblio ligoninėje guli komos būsenoje.

U. Kehlerio teigimu, pabudimo dar teks palaukti

„Dažniausiai praeina 2-3 savaitės kuomet sportininkas, patyręs tokią galvos traumą, pabunda iš komos būsenos. Gali praeiti kelios dienos ar net savaitės iki tos akimirkos kai pacientas pramerkia akis. Tiesa, nutinka ir taip, jog žmogus pilnai taip ir nepabunda iš komos būsenos“, – sakė profesorius U. Kehleris.

Michaelis Schumacheris 2011-ųjų balandį
Michaelis Schumacheris 2011-ųjų balandį

U. Kehlerio teigimu, gera žinia yra tai, kad M. Schumacherio būklė stabilizavosi.

„Pačioje pradžioje, pirmas valandas, dienas, yra svarbu tai, ar stiprėja kraujavimas. Pirmos 3-4 dienos yra kritinės. Jei situacija per tas dienas nepablogėja, visi gali lengviau atsikvėpti. Tačiau tokiu atveju dar negalima nieko konkretaus pasakyti kuo viskas baigsis“

„Jei žmogaus būklė toliau išlieka stabili, su laiku galima mažinti vaistų kiekį ir laukti kol pacientas pabus iš komos“, – sakė U. Kehleris.

Kol kas ateitį prognozuoti sunku

Neurochirurgijos specialisto Philippe‘o Decqo teigimu, artimiausios kelios savaitės bus itin svarbios.

„Po tokios galvos traumos, jei po trijų savaičių nėra jokių pabudimo požymių, tada prognozės būna labai blogos“, – sakė neurochirurgas P. Decqo.

Michaelis Schumacheris 2011-ųjų kovą
Michaelis Schumacheris 2011-ųjų kovą

Primename, kad M.Schumacheris praėjusį sekmadienį krito slidinėdamas ne trasoje netoli Meribel kurorto Prancūzijos alpėse, ir šalmu dengiama galva trenkėsi į uolą.

Pasiektas gelbėtojų per mažiau nei dešimt minučių, tuo metu dar sąmoningas vokietis buvo sraigtasparniu išskraidintas iš pradžių į vietos ligoninę, o po to į smegenų traumomis besispecializuojantį medicinos centrą Grenoblyje. Šį jis pasiekė jau komos būklės ir buvo skubiai operuotas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius