Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panemunės aplinkkelis bus baigtas 2015 metų pavasarį

Lietuvos ir Karaliaučiaus srities susisiekimui svarbaus tilto per Nemuną Panemunėje statyba nebus baigta laiku - iki spalio, nes Rusijos rangovas tik prieš savaitę pradėjo paskutinės tilto atramos statybą. Tilto ir aplinkkelio statyba turėtų pasibaigti 2015 metų birželio mėnesį, sako Kelių direkcijos atstovas.
Panemunėje įrengiamas naujas paplūdimys
Panemunė / Kauno savivaldybės nuotr.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos direktoriaus pavaduotojas Petras Tekorius BNS sakė, jog penktadienį Kelių direkcija gavo Rusijos bendrovės „Mostostroj N 6“ paskutinės tilto atramos statybos darbų planą.

„Rusai savo statybas žada baigti iki spalio 1 dienos. Pagal šį grafiką aplinkkelį sujungti su tiltu ir visą projektą pabaigti galėsime tik kitų metų birželį“, – tvirtino P.Tekorius.

„Rusai savo statybas žada baigti iki spalio 1 dienos. Pagal šį grafiką aplinkkelį sujungti su tiltu ir visą projektą pabaigti galėsime tik kitų metų birželį“, – tvirtino P.Tekorius

2013-ųjų vasaros pabaigoje pradėta Panemunės aplinkkelio statyba turėjo būti baigtas šių metų spalio mėnesį. Anksčiau P.Tekorius BNS teigė, kad Lietuvos teritorijoje stovėsiančios tilto atramos darbai neprasidėjo laiku, nes Rusijos rangovas susidūrė su biurokratinėmis problemomis.

Tilto per Nemuną projektą sudaro dvi dalys: tiltas ir aplinkkelis per Sovetską – juos stato Rusija, ir senvagės Lietuvos pusėje sutvarkymas, pastatant estakadą ir tiltą, nutiesiant kelią aplink Panemunės miestelį ir įrengiant inžinerinius tinklus – šiuos darbus atlieka Lietuva.

Prieš metus „Latvijas tilti“ ir „Kauno kelių“ konsorciumas gavo Kelių direkcijos užsakymą už 84,779 mln. litų statyti Panemunės aplinkkelį. 34,5 mln. litų dalį finansuoja Europos Sąjunga.

Lietuva ir Rusija po kelerius metus trukusių diskusijų 2011 metų spalį pasirašė susitarimą dėl naujo tilto per Nemuną ir jo prieigų statybos. Tiltas, kuris sujungs Panemunę ir Tilžę (Sovetską), padidins pasienio kontrolės punktų pralaidumą tarp Lietuvos ir Karaliaučiaus.

Naujas tiltas statomas greta dabartinio Karalienės Luizos tilto, kuris priklauso Rusijai. Tiltas yra svarbus infrastruktūros projektas, kadangi jis yra kelio Ryga-Šiauliai-Tauragė-Kaliningradas dalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius