-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pardavėjo sąlyga devynis „Volga“ automobilius įsigijusiam Juozui Jučui: „Viskas arba nieko“

Istorinės auto-moto technikos judėjimas paskutiniaisiais metais jaučia didžiulį visuomenės susidomėjimą ir savo gretų nuolatinį didėjimą.
Juozo Jučo automobiliai
Juozo Jučo automobiliai / „Retromobile“ nuotr.

Lietuvoje kuriasi istorinės technikos klubai, pradėti leisti specializuoti leidiniai, nuolat organizuojami renginiai, retro mugės, vykdomas istorinių valstybinių numerio ženklų išdavimas, organizuojami istorinių automobilių pristatymai bei į juos besirenkanti gausi publika rodo tą faktą, jog istorinės technikos judėjimas Lietuvoje išgyvena pakylėjimą.

Žmonės pradėjo aktyviau domėtis savo tėvų bei senelių techniniu palikimu, intensyviai ieško senovinių automobilių bei motociklų, o kai juos suranda – restauruoja, atstatinėja bei dalyvauja renginiuose. Vieno ar dviejų transporto priemonių įsigijimas daugelio jau nestebina, tačiau kuomet toks entuziastas įsigyja iš karto net 9 transporto priemones – tai jau neeilinis įvykis.

„Retromobile“ nuotr./Juozo Jučo automobiliai
„Retromobile“ nuotr./Juozo Jučo automobiliai

Taip nutiko asociacijos „Retromobile“ nariui Juozui Jučui, kuris įsigijo iš karto net 9 GAZ 21 (dar kitaip „Volga“) automobilius. Tokia jau buvo pardavėjo sąlyga – arba viskas, arba nieko. Teko imti visas. Automobilių gamybos metai nuo 1958 iki 1970 metų, nei vienas neturi techninės apžiūros ar galiojančio draudimo.

Pažįstantys Juozą Jučą net neabejoja jo ketinimų rimtumu, tuo labiau, jog už šio restauratoriaus pečių jau yra 10 restauruotų automobilių, netgi sunkvežimių. Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, jog automobiliai apleisti ir nieko verti. Tačiau taip restauratoriai nemąsto. Juk bet kuriuo atveju restauruojant automobilį jį privalu išardyti iki varžtelio ir tik po to prasideda kruopštus surinkimo procesas, reikalaujantis dėmesio kiekvienai detalei, kiekvienam kėbulo centimetrui.

„Retromobile“ nuotr./Juozo Jučo automobiliai
„Retromobile“ nuotr./Juozo Jučo automobiliai

Ne paslaptis, jog tokie pirkiniai apmąstomi ir derinami su ... antrąja puse. Įdomiausia šioje istorijoje tai, jog J.Jučo žmona Asta ne tik, kad neprieštaravo vyro sumąstymui, tačiau netgi jį aktyviai palaikė. Tokie faktai griauna stereotipus apie istorinės technikos priklausomumą vien stipriosios lyties atstovams. Tai teikia vilčių, jog vyrams bus suteikta dar didesnė laisvė laisvalaikiu dirbti garaže prikeliant istorinę techniką. 

J.Jučo planuose iš įsigytų 9 Volgų naujam gyvenimui prikelti bent 3-4 automobilius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius