Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po savaiminių gaisrų „Porsche“ tikrins visus naujausio modelio „911 GT3“

Vokiečių kompanija „Porsche“ tikrins visus 785 parduotus 2014-ųjų metų „911 GT3“ modelius. Tokį sprendimą gamintojas priėmė po to, kai keletą kartų buvo užfiksuoti automobilio savaiminio užsidegimo atvejai. Kompanija taip pat sustabdė šių modelių pardavimą.
„Porsche 911 GT3“ gaisras Šveicarijoje
„Porsche 911 GT3“ gaisras Šveicarijoje / worldcarfans.com nuotr.

Sunerimti privertė paskutiniai du atvejai

Tokį sprendimą gamintojas priėmė po pastarųjų dviejų incidentų Italijoje iš Šveicarijoje, kurių metu dėl techninių problemų sudegė du „911 GT3“ modeliai.

„Porsche“ ragina šių modelių savininkus laikinai apriboti šių automobilių vairavimą ir nedelsiant vykti į gamintojo autoservisus.

Kol kas konkrečiai nežinoma, dėl kokių priežasčių užsiliepsnojo du modeliai, tačiau „Porsche“ praneša, kad ugnis visais atvejais įsiplieskė ne po avarijos, o tiesiog važiuojant.

Incidentų metu žmonės nenukentėjo. Kol kas gamintojas informuotas apie mažiausiai penkis tokius savaiminio gaisro atvejus.

worldcarfans.com nuotr./„Porsche 911 GT3“ gaisras Šveicarijoje
worldcarfans.com nuotr./„Porsche 911 GT3“ gaisras Šveicarijoje

Vairuotojams įtarimus sukėlė alyvos spaudimas ir jos nutekėjimas

Paskutinis savaiminio gaisro incidentas įvyko Šveicarijoje, A1 kelyje į Saint Galeną. Vairuotojo teigimu, iš pradžių variklio skyriuje pasigirdo keisti garsai.

„Porsche“ vairavęs vyras nedelsiant išsuko iš greitkelio ir sustojo artimiausioje gatvėje. Vairuotojas pastebėjo alyvos nutekėjimą ir užuodė dūmus, o netrukus automobilį apėmė ugnis.

Kitas panašus incidentas praėjusią savaitę įvyko Italijoje. Visiškai naujas „911 GT3“, kurio odometras rodė vos 60 kilometrų, užsidegė greta Avelino miesto. Vairuotojas taip pat teigė, kad problema susijusi su alyva.

Pirkėjas pranešė, kad prietaisų skydelyje pasirodė informacija apie dingusį tepalo spaudimą, o po akimirkos pliūptelėjo liepsna.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius