Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie Santariškių klinikų išdygs daugiaaukštės automobilių stovėjimo aikštelės

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) pasirašė koncesijos sutartį su viešąjį konkursą laimėjusia UAB „Latuna“, pagal kurią Santariškių medicinos įstaigų miestelyje (SMM)“ bus sukurta daugiaaukščių bei antžeminių stovėjimo aikštelių infrastruktūra su 2250 automobilių stovėjimo vietų.
Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikos
Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikos / G.Adinavičiūtės/15min nuotr.

„Pacientai nuolat skųsdavosi dėl to, kad atvykus į Santariškių gydymo įstaigas neįmanoma pasistatyti automobilių arba esamose aikštelėse reikia mokėti milžinišką mokestį. Kita vertus, bet kur ir bet kaip pastatyti automobiliai trukdo eismui, kelia pavojų pėstiesiems.

Todėl jau nuo 2006 m. kalbama apie būtinybę įrengti daugiaaukštes automobilių stovėjimo aikšteles, tačiau tam vis nebuvo lėšų. Dabar, pasitelkus privatų partnerį automobilių stovėjimo aikštelių problema Santariškėse bus sprendžiama sistemiškai: bus ne tik užtikrintas reikiamas automobilių stovėjimo vietų skaičius, bet ir tinkama aikštelių priežiūra bei efektyvus jų valdymas“, – išplatintame pranešime spaudai cituojamas sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Koncesijos konkursą laimėjusi UAB „Latuna“ pagal koncesijos sutartį įsipareigoja per 19 mėn. suprojektuoti bei SMM teritorijoje sukurti daugiaaukščių bei antžeminių stovėjimo aikštelių infrastruktūrą, kurioje bendras naujų automobilių stovėjimo vietų skaičius sieks 2250.

Į šios infrastruktūros sukūrimą UAB „Latuna“ investuos 14 mln. eur. privačių investicijų. Be to, koncesijos konkurso laimėtojas visu koncesijos sutarties laikotarpiu, t.y. 25 metus, teiks sukurtos infrastruktūros priežiūros, valdymo bei administravimo paslaugas.

Privataus partnerio atrankos konkurse, vykusiame nuo 2014 m. gegužės mėn., preliminarius pasiūlymus buvo pateikę 4 dalyviai. Tai ne tik užtikrino pakankamą konkurenciją, leido išsirinkti geriausią siūlomą SMM automobilių stovėjimo problemos sprendimo būdą, bet kartu ir suteikė galimybę derėtis dėl geriausios galutinės kainos SMM lankytojams ir darbuotojams. SAM džiaugiasi, kad derybų keliu pavyko pasiekti, jog automobilių stovėjimo valandinis įkainis SMM lankytojams atitiktų geltonojoje vietinės rinkliavos zonoje, kuriai priskiriama ir SMM teritorija, nustatytą valandinį įkainį, t.y. 60 euro centų už valandą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius