Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pritvirtinkite šias vėjo turbinas prie savo elektromobilio ir važinėkitės nors ir amžinai

Elektros energiją vėjo jėgainės nemokamai gamina tol, kol pučia vėjas, ar ne? O jei porą tokių ne pačių didžiausių vėjo jėgainių pritvirtinus prie savo elektromobilio kėbulo... Juk važiuojant, visada susiduriama su vėjo pasipriešinimu. Kitaip tariant, vėjo visada yra. O kol jo yra, yra ir „benzino“ elektros varikliams.
Vėjo turbina
Vėjo turbina / Gizmodo.com nuotr.

„Transport Turbine“ – trimačiu spausdintuvu išlieta koncepcija. Ant elektromobilio stogo sumontavus keturis tokius „motoriukus“ ir važiuojant ne mažesniu nei 40 km/val. greičiu, šių jėgainių gaminama elektros energija mašinos ratus suktų tiek, kiek reikia. Jei būtų įmanoma važiuoti nesustojant, sustoti dėl baterijų išeikvojimo, ko gero, ir nereikėtų – su šiais „malūnėliais“ elektromobilio baterijos išsikrauna labai negreitai.

Šiemet prekyboje pasirodys primityvesnė 25 vatų galingumo „Transport Turbine“ versija ir elektromobiliams tinkamesne labiau industrinė 1 000 vatų versija. Judančiose transporto priemonėse šiais prietaisais galima pasigaminti papildomos energijos tokiems elektronikos įrenginiams kaip belaidžio „Wi-Fi“ ryšio stotelei ar pan. Patogu tai, kad šioms vėjo turbinoms prastas oras – nė motais. Na, bent jau viskas, kas yra silpniau už F1 kategorijos tornadus ir pirmos kategorijos galingumo uraganus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius