Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Regitra“ tikrins būsimų vairuotojų sugebėjimą važiuoti ekonomiškai

Vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas gruodžio 9 d. patvirtino pakeitimus transporto priemonių vairuotojų egzaminavimo tvarkoje. Į praktinio vairavimo egzaminą bus įtrauktas saugaus ir taupaus vairavimo žinių bei praktinių įgūdžių patikrinimas.
„Regitros“ automobilis
„Regitros“ automobilis / „Regitros“ nuotr.

Egzaminavimo tvarkos pakeitimai įsigalios nuo 2013 m. gruodžio 31 d.

„Šiais pakeitimais siekiame ugdyti saugesnio vairavimo įgūdžius, mažinti avaringumą keliuose bei taršą miestuose“, – teigia ministras D. A. Barakauskas.

Tikrinti saugaus ir taupaus vairavimo įgūdžius Europos Sąjungos valstybes nares nuo 2013 m. gruodžio 31 d. įpareigojo Europos Komisijos 2012 m. lapkričio 19 d. direktyva. Joje nustatyta, kad, patvirtindami saugaus ir taupaus vairavimo įgūdžius, vairuotojai per egzaminą turės važiuoti taip, kad būtų užtikrinta eismo dalyvių sauga, mažinamas degalų naudojimas ir išmetamųjų teršalų kiekis įsibėgėjant, lėtėjant, važiuojant į įkalnę ir nuokalnę, prireikus perjungiant pavaras.

„Regitra“ per šiuos metus intensyviai ruošėsi su egzaminų vertinimu susijusioms naujovėms: daugiau nei šimtui įmonėje dirbančių egzaminuotojų surengė saugaus ir taupaus vairavimo mokymus, apie būsimas naujoves diskutavo su vairavimo mokyklų atstovais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius