Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rowano Atkinsono sudaužyto „McLaren F1“ remontas kainuos 3,67 mln. Lt

Tikriausiai pamenate įvykį, kai garsus britų komikas Rowanas Atkinsonas (arba tiesiog ponas Beanas) 2011-ųjų rugpjūtį nesuvaldė nuosavo „McLaren F1“ superautomobilio ir patyrė gana smarkią avariją.
1999 metais spalio 5 dieną avarijoje apgadintas Rowano Atkinsono „McLaren F1“ automobilis
1999 metais spalio 5 dieną avarijoje apgadintas Rowano Atkinsono „McLaren F1“ automobilis / „Scanpix“ nuotr.

Nuo to laiko praėjo net pusantrų metų ir pagaliau britas galės atsiimti vieną iš rečiausių bei geidžiamiausių superautomobilių. Tačiau mašinos remonto išlaidos – tikrai nekuklios. 900 tūkst. svarų – tiek reikės sumokėti už visus darbus.

Iš pradžių gali pasirodyti, kad 3,67 mln. Lt už „McLaren F1“ remontą yra pernelyg daug, tačiau nereikia daryti skubotų prailaidų. Kaip dauguma dabartinių superautomobilių, šis, prieš 20 metų gamintas „McLaren“ taip pat turi anglies pluošto kėbulą. Net ir smulkiausias kėbulo detalės įtrūkimas reikalauja ilgo bei kokybiško remonto darbo.

Reikėtų nepamiršti ir fakto, kad visas šio automobilio variklio skyrius yra dengtas gerai šilumą atspindinčia medžiaga – auksu. Kadangi po avarijos galinės superautomobilio dalies praktiškai nebeliko, nenuostabu, kad taip smarkiai išaugo remonto kaina.

Kita vertus, visai neseniai viename aukcione F1 buvo parduotas už rekordinę 14,8 mln. Lt sumą. Taigi, pagalvojus logiškai, 3,67 mln. Lt už tokio automobilio remontą – ne tokia jau ir „kosminė“ kaina.

Prisegtoje nuotraukoje matomas apgadintas „McLaren“ priekis. Tai – 1999-aisiais padarytos Rowano Atkinsono avarijos pasekmės. Antroji avarija šio kino superžvaigždės automobilio draudėjui „RK Harrison“ kainuos gerokai daugiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius