Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šaltukas sugrįžta: kaip užvesti automobilį, jeigu neturite laidų?

Prasidėjus ne tik kalendorinei, tačiau ir tikrai žiemai, automobilių vairuotojai susiduria su vis daugiau kliūčių ir nepatogumų. Vieniems daugiausia rūpesčių sukelia barstoma druska ant asfalto, kitų vairuotojų transporto priemonių achilo kulnas – akumuliatorius.
Kauno automobilių turguje
Automobilių turguje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Bene populiariausias būdas, kaip išsisukti iš tokios situacijos – užvesti automobilį laidais. Tam jums reikės liaudyje vadinamų „krokodilų“ ir kito automobilio. Gal rytą jums pagelbės kaimynas?

Automobilio užvedimo laidais ABC galite pamatyti vaizdo įraše žemiau.

VIDEO: Sužinokite, kaip užvesti automobilį laidais

Tačiau kartais nutinka taip, kad nei jūs, nei paslaugus kaimynas neturi užvedimo laidų. Ką daryti tada? Galima užvesti automobilį stumiant. Šis būdas pasiteisins tik tuo atveju, jeigu į pagalbą atskubės dar du ar trys kaimynai. Trijų asmenų turėtų užtekti, kad pastumtų daugiau nei toną sveriančią mašiną.

Visgi, jei leidžia sąlygos ir turite vilkimo lyną, galite užvesti automobilį pasinaudoję juo. Vairavimo mokyklos „Autologija“ instruktoriai teigia, kad užvesti automobilį tokiu būdu nėra sunku, jeigu žinote, kaip taisyklingai vilkti transporto priemonę.

TAIP PAT SKAITYKITE: Verta žinoti kiekvienam: kaip taisyklingai ir saugiai tempti automobilį lynu?

Teorinių žinių čia nėra daug – „pakinkote“ neužsivedantį automobilį, įtempiate lyną, išjungę pavarą pradedate judėti. O, pasiekę tam tikrą greitį, įjungiate antrą pavarą ir atleidžiate sankabą taip, kaip ją atleistumėte įprastai judėdamas iš stovėjimo vietos.

Daugiau patarimų, kaip atlikti šį veiksmą, kada taip geriau nedaryti, iki kokio greičio įsibėgėti ir pan. – vaizdo įraše, apačioje.

VIDEO: Eksperto patarimas: kaip užvesti automobilį tempiant?

Dalyvaukite konkurse

15min kartu su „Lesta“ skelbia konkursą. Nufilmuokite, kaip jums sekasi užvesti automobilį šaltą žiemos rytą ir vaizdo įrašą atsiųskite mums, adresu gazas@15min.lt.

Mes pasidalinsime vaizdo įrašu su visais, o pirmadienį išrinksime tris, kuriems atiteks „Lesta“ įsteigti prizai – automobilio kosmetikos rinkiniai „Lesta Dakar 4in1“.

Konkurso sąlygos:

Filmuokite tik tada, jeigu automobilio borto kompiuteris rodo bent 12 laipsnių žemiau nulio. Kuo šalčiau, tuo didesni šansai laimėti.

Vaizdo įrašus siųskite iki sausio 9 d., 8 val. ryto.

„Lesta Dakar 4in1“ rinkinį sudaro: „De-Icer“ ledą tirpdantį priemonė; „Wheel cleaner“ ratlankių valiklis; „Cockpit cleaner“ salono valiklis; „Anti-Fog“ priemonė nuo stiklų rasojimo; mikropluošto šluostė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius