Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saugaus eismo karavano metu – dėmesys neįgaliesiems

Alytus tapo trečiuoju miestu, į kurį užsuko Saugaus eismo karavanas. Daugiausia dėmesio čia buvo skiriama neįgaliesiems ir jų reikmėms pritaikytiems automobiliams.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Andriaus Zieniaus nuotr.

Ralio „Aplink Lietuvą“ metu aplankęs Kauną, o vėliau užsukęs į Šiaulius, Saugaus eismo karavanas apsilankė trečioje stotelėje. Šį kartą karavano dalyviai atvyko į Alytų.

Alytaus policijos ir visuomenės šventės metu prie miesto sporto ir rekreacijos centro Dzūkijos sostinės gyventojai ir svečiai buvo supažindinti su neįgaliesiems pritaikytais automobiliais, jų vairavimo ypatumais, naujovėmis ir tendencijomis.

Andriaus Zieniaus nuotr./Renginio akimirka
Andriaus Zieniaus nuotr./Renginio akimirka

Akcijos vietoje buvo pristatyti du automobiliai su rankiniu valdymu. Vienas jų pritaikytas netgi automobilių sportui. Į renginį susirinkę neįgalieji galėjo iš arčiau susipažinti su techniniais sprendimas ir sužinoti apie galimybes įsirengti tokį automobilio valdymą. Taip pat buvo surengti ir bandomieji važiavimai.

„Automobilio valdymo įgūdžius demonstravo ralio lenktynininkas Gintaras Šalkauskas. Vyras, vairuojantis automobilį su rankiniu valdymu, varžybose ne kartą iškovojo taures ne tik neįgaliųjų klasėje, bet ir bendroje ralio įskaitoje. Jo automobilyje įrengta viena svirtis, tarsi šturvalas, kuria reguliuojamas greitėjimas ir stabdymas“, – sako vienas renginio organizatorių Rolandas Dovidaitis.

Andriaus Zieniaus nuotr./Renginio akimirka
Andriaus Zieniaus nuotr./Renginio akimirka

Buvo dalijami atšvaitai ir informaciniai leidiniai. Apie ekonomišką ir ekologišką vairavimą papasakojo „Ecodriving LT“ atstovas Vitoldas Milius.

Akcijos ''Geležiniai spąstai'' automobilis BMW dar kartą priminė apie saugumą keliuose ir automobilių patikimumą jį „pagaminus“ garaže iš dviejų dalių; automobilis buvo supjaustytas ir vėl ''prikeltas'' naujam gyvenimui, o tada nuvežtas į Vokietijoje esantį automobilių saugumo testavimo centrą, kur atlaikė avarijos imitaciją.

Norintieji turėjo galimybę varžytis saugaus eismo viktorinoje, kur galėjo pasitikrinti teorines žinias. Praktinius įgūdžius šventės svečiai ir miestelėnai tikrino tikslaus vairavimo testuose su vienu iš dviejų „Toyota“ automobilių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius