-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Siekiama uždrausti važiuoti ledu be reikalo

Aplinkos ministerija parengė Vyriausybės nutarimo dėl specialiųjų žemės ir miško naudojimo sąlygų pakeitimo projektą. Juo siekiama nustatyti bendrą draudimą važiuoti motorinėmis transporto priemonėmis vandens telkinių ledu ir išimtis, kada toks važiavimas leidžiamas, – teigiama Aplinkos ministerijos pranešime.
„Šilutės Nemuno pievų taurė“
Automobiliai ant ledo / Simono Skabeikio nuotr.

„Mūsų siūloma tvarka pagaliau įves aiškumo, kas gi iš tikrųjų gali važiuoti ant ledo. Pastarųjų dienų įvykiai parodė, kad tokio aiškumo tikrai trūko“, – mano aplinkos ministras Valentinas Mazuronis.

Už neteisėtą važiavimą vandens telkinių ledu motorinėmis transporto priemonėmis Administracinių teisės pažeidimų kodeksas numatyto atsakomybę – įspėjimą arba piniginę baudą nuo 50 iki 500 litų. Kodekse nurodyta, kad šiuos pažeidimus nagrinėja aplinkos apsaugos organai. Tačiau aplinkos apsaugos valstybinę kontrolę vykdantys pareigūnai negali tinkamai užtikrinti neteisėto važiavimo motorinėmis transporto priemonėmis vandens telkinių ledu kontrolės, nes tokios veiklos draudimo teisės aktai nenustato ir nėra aišku, kas yra neteisėtas važiavimas vandens telkinių ledu.

Aplinkos ministerijos parengtame projekte siūloma uždrausti tokį važiavimą ir nurodyti konkrečias šio draudimo išimtis. Projekte numatyta, kad vandens telkinių ledu būtų leidžiama važiuoti tik tais atvejais, kai:

vykdomi gelbėjimo darbai, stichinių nelaimių padarinių likvidavimo darbai, valstybės sienos apsauga, viešosios tvarkos palaikymas, aplinkos apsaugos ir saugomų teritorijų valstybinė kontrolė, paviršinių vandens telkinių būklės tyrimai, kariniai mokymai ir (ar) pratybos; organizuojami ir vyksta sporto renginiai turint savivaldybės leidimus; organizuojama ir vykdoma verslinė žvejyba naudojant motorines transporto priemones, būtinas tokios žvejybos organizavimui ir vykdymui; organizuojama ir vykdoma mėgėjų žvejyba Kuršių mariose, kai naudojamos ne kelių transporto priemonės žvejų ir įrangos gabenimui į žvejybos vietą ir iš jos.

Projektas bus pateiktas derinti suinteresuotoms institucijoms. Vėliau jis bus teikiamas svarstyti Vyriausybei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius