Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaitytojo dūris kelininkams: į dangų už tokį darbą nepateks

15min nuolat gauna skaitytojų filmuotų vaizdų, kuriuose įamžintas kelią remontuojančių tarnybų darbas. Natūralu, kad kelių būklė yra jautri tema. Daugelis, atėjus pavasariui, juo negali džiaugtis, nes tenka šokinėti per duobes.
5901abd638097video_5901abc66c349
Gatvės remontas Vilniuje, Baltupio g.

Kovo mėnesį skaitytojas Arturas V. nufilmavo darbininkus, atmestinai lopančius sostinės Šeimyniškių g. duobes. Filmuotoje medžiagoje įamžinti vyrukai dirba iš pažiūros atsipūtę: įspėjamųjų kelio ženklų nepasistatę (tik įsimetę juos į automobilio kėbulą), o į duobes beriamą asfaltą mindo kojomis.

Prabėgo geras mėnuo, tačiau situacija nepasikeitė. Panašu, kad duobes lopantys darbininkai patys automobiliais nevažinėja, todėl darbą atlieka atmestinai. Jie asfalto nepresuoja, o tiesiog užberia duobes, ir viskas.

15min gavo naują vaizdo įrašą, kuriame nufilmuotas sekmadieninis kelininkų šou Vilniuje, Baltupio g. Būkite atsargūs, važiuodami šia gatve, nes duobės čia užlopytos atmestinai.

„Norėčiau pasidalinti vaizdo įrašu, kuriame matyti, kaip ir vėl neatsakingai tvarkomos Vilniaus miesto gatvės, šiuo atveju Baltupio g., – rašo skaitytojas. – Mano filmuotoje medžiagoje daroma chaltūra užfiksuota balandžio 23 d., (sekmadienį) apie 14.30 val.“.

VIDEO: Nekokybiškas gatvių remontas Vilniuje, Baltupio g.

„Grindos“ komentaras: „chaltūros“ nėra, bet nėra ir ugnelės

Žemiau pateikiame įmonės „Grinda“, remontuojančios nedideles duobes, atstovo Egidijaus Steponavičiaus komentarą.

Pirmiausia reikia padėkoti 15min.lt skaitytojui už atsiųstą filmuotą vaizdelį. Tai – puikus vilniečių pilietiškumo pavyzdys.

Neseniai plačiai nuskambėjo iniciatyva pažymėti kelyje pasitaikančias duobes išmaniojoje programėlėje „Waze“. Kovo-balandžio mėn. per išmaniąją programėlę „Waze” ir kitais informacijos kanalais buvo užregistruota daugiau nei 2000 pranešimų apie duobes sostinės gatvėse.

„Google Maps“ pranešimas apie duobes
„Google Maps“ pranešimas apie duobes

Čia reikia pakomentuoti, kad ne visos pažymėtos duobės yra remontuotinos skubos tvarka – dalis pažymėtų duobių yra kiemuose, todėl tvarkomos pagal atskirą kiemų tvarkymo programą. Nemažai „Waze“ pažymėtų duobių yra nedidelės ir pavojaus eismo saugumui nekelia. Likusias „Grinda“ stengiasi sutvarkyti per 3–5 dienas. 2017 m. pavasarį Vilniaus mieste sutvarkyta apie 1100 duobių – beveik trigubai daugiau nei per tą patį laikotarpį 2016 m.

Toks duobių tvarkymo būdas yra tik laikinas, jokiu būdu ne ilgalaikis.

Pranešimas apie vaizdelyje nufilmuotas duobes „Waze“ sistemoje užfiksuotas balandžio 22 d., šeštadienį. UAB „Grinda“ šią informaciją agreguoja ir pagal ją planuoja avarinių duobių likvidavimo darbus.

Jau kitą dieną budintis UAB „Grinda“ miesto avarinės tarnybos ekipažas šias duobes laikinai užtaisė frezuoto asfalto mišiniu, kad jos nekeltų pavojaus eismo saugumui. Atkreipiu dėmesį, kad toks duobių tvarkymo būdas yra tik laikinas, jokiu būdu ne ilgalaikis, todėl informacija apie tokias užtaisytas duobes operatyviai siunčiama gatvę prižiūrinčiai įmonei (šiuo atveju, UAB „Lemminkainen Lietuva“), kad ši tinkamai sutvarkytų tą kelio ruožą ilgalaikiu karšto asfaltavimo būdu.

Reziumuojant, „Grindos“ darbuotojų veiksmuose „chaltūros“ nėra. Bet nėra ir ugnelės. Su darbuotojais apie tai nuolat kalbamės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius