Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Slovakai pristatė miesto gatvėms pritaikytą skraidantį automobilį

Dešimtmečius tai buvo ne tik mokslinės fantastikos filmų gerbėjų, bet ir visų vairuotojų svajonė – automobilis, kuris gali tiesiog pakilti į orą ir taip išvengti eismo spūsčių... Štai slovakų įmonė teigia pagaliau suradusi būdą, kaip šią viziją perkelti į realybę.
„AeroMobil 3“
„AeroMobil 3“

Jų sugalvota, įprastu benzinu varoma transporto priemonė ore gali išvystyti net 200 kilometrų per valandą greitį. Prireikus, ji gali nusileisti ir tiesiog suskleisti savo sparnus. Taip ji būtų lengvai įtalpinama į standartinę automobilių stovėjimo vietą.

„AeroMobil 3“ – tai „skraidantis automobilis“, kuris puikiai išnaudotų jau sukurtą automobilių ir lėktuvų eismui skirtą infrastruktūrą. Pasak kūrėjų, jis atvertų galimybes į tikrąsias keliones „nuo durų iki durų“.

Mes tobuliname skrendančio automobilio koncepciją dar nuo 1990 metų

„Mes tobuliname skrendančio automobilio koncepciją dar nuo 1990 metų, – teigė „AeroMobil“ atstovė Tatiana Veber, – Mūsų pirmasis modelis atrodė gana keistai ir turėjo problemų, dėl kurių reguliarus naudojimas buvo neįmanomas. Todėl dabar mes plėtojame šią koncepciją, kad skraidančiais automobiliais galėtume važinėtis jau egzistuojančiais keliais“.

Aviacijos ekspertai teigiamai vertina tiek dizainą, tiek techninį transformavimo proceso sprendimą. „Rotax 912 KV“ variklį turintis automobilis yra sukonstruotas taip, kad degalų pasipildyti galėtų įprastose degalinėse.

„AeroMobil 3“ skraidantis automobilis
„AeroMobil 3“ skraidantis automobilis

Ši naujausia versija yra trečioji tokio modelio transporto priemonė. „AeroMobil 3“ prototipas pasauliui bus pristatytas jau šių metų spalio 29 dieną techninių naujovių festivalyje Austrijoje. Vis dėlto, jo dizainas susilaukė ir kai kurių specialistų kritikos, nes susiskliaudę sparnai (kai skraidyklė virsta automobiliu) atsiduria ant galinės salono sėdynės, tiesiai už vairuotojo nugaros. Prototipą kūrusi įmonė vis dar ieško techninių sprendimų, šiam nesklandumui išspęsti.

„Nepaisant nedidelių trūkumų „AeroMobil 3“ yra stilingas, patogus ir išskirtinai geba jungti sportinio automobilio efektyvumą su ultralengvumu“ – teigia „AeroMobil“ atstovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius