-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Sostinės viaduko ties A.Goštauto gatve statybos įstrigo – darbų pabaiga iš birželio nusikėlė į rudenį

2012 metų birželio 22-ąją startavusios viaduko tarp Geležinio Vilko ir A.Goštauto gatvių statybos kol kas nesibaigia. Vairuotojams ši nedidelė kelio atkarpa turėjo būti atidaryta jau birželio pabaigoje, tačiau liepa prasidėjo, o statybos tęsiasi. Iki rudens – bent jau taip žada Vilniaus savivaldybės valdininkai.
Viadukas tarp Geležinio Vilko ir A.Goštauto gatvių
Viadukas tarp Geležinio Vilko ir A.Goštauto gatvių / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Iki šių metų birželio pabaigos turėjo būti baigtas naujasis viadukas, jungiantis Geležinio Vilko ir A.Goštauto gatves. Tačiau kol kas net nepanašu, kad greitu metu gatve galima būtų važiuojant nuo Gerosios Vilties žiedo greičiau pasiekti miesto centrą.

Statybos užsitęsė. Konkursą joms prieš kelerius metus laimėjo bendrovės „Latvijas tilti“ ir „Kauno keliai“, kurios prieš kelis mėnesius ėmė reikalauti papildomų pinigų darbams, nes gauta suma per maža.

Projektui startuojant skelbta, kad naujasis viadukas kainuos beveik 32 mln. Lt.

Kurį laiką delsusi Vilniaus savivaldybė vis dėlto paskelbė konkursą ir jau turi jo nugalėtojus, kurie atliks darbus, nenumatytus ankstesnėje sutartyje. Kaip sakė Vilniaus savivaldybės Infrastruktūros skyriaus vedėjas Linas Bartusevičius, „papildomi darbai susiję su požeminiais tinklais, kurie trukdė užbaigti statybas“.

„Darbai buvo vykdomi pagal planą, tačiau atsirado papildomų ir sutartyje nenumatytų darbų poreikis. Vilniaus miesto savivaldybė skelbė viešą konkursą šiems darbams atlikti, artimiausiu metu bus pasirašyta rangos sutartis. Atlikus papildomus darbus projektas bus visiškai užbaigtas. Darbus visiškai pabaigti planuojame rudenį“, – sakė L.Bartusevičius.

Atlikus papildomus darbus projektas bus pilnai užbaigtas. Darbus visiškai pabaigti planuojame rudenį, – sakė L.Bartusevičius.

Kiek šie papildomi darbai kainuos, L.Bartusevičius pasakyti nenorėjo: kol sutartis nepasirašyta, kaina iki galo nėra aiški.

Viadukas, sujungsianti Geležinio Vilko ir A.Goštauto gatves, suprojektuotas dar 2007 metais.

2012-ųjų vasarą, gavus Europos Sąjungos Struktūrinių fondų paramą, darbai pradėti. Bet jau tada, įkasant simbolinę kapsulę, Vilniaus meras Artūras Zuokas neslėpė – jeigu tik galėtų, miestas gautus milijonus panaudotų kitiems tikslams. Tarkim, gatvėms ar kiemams lopyti. Bet europinių pinigų paskirties keisti nėra įmanoma.

Naujasis, palyginti siauras viadukas labiausiai palengvins važiavimą iš Kauno ir Trakų pusės į Vilniaus centrą skubantiems vairuotojams.

Kartu praplatinta ir Geležinio Vilko gatvė ties naujuoju viaduku, nutiestas pėsčiųjų takas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius