„Sportster Forty-Eight“ – populiariausias šiuolaikinis „Harley-Davidson“

„Sportster Forty-Eight“ populiarumą sąlygoja keli dalykai. Visų pirma, mano nuomone, labai pavykęs ir akį traukiantis dizainas, kuris panašus į praėjusio šimtmečio lenktyninį motociklą: nedidelis bakas, platus priekinis ratas, žemas vairas ir „raumeningas“ korpusas. Visa tai sudaro greito ir galingo motociklo įspūdį. Turint omenyje, kad nedidelį ir gana lengvą motociklą varo 1200 kūbinių centimetrų „jėgainė“, o faktas, kad variklio sukimo momentas yra labai didelis t.y. 96 Nm., patvirtina, kad jis toks ir yra – išskirtinis“ , – tikina „Harley-Davidson“ atstovybės Vilniuje vadovas Arvydas Skernevičius.
„Harley-Davidson Sportster Forty-Eight“
„Harley-Davidson Sportster Forty-Eight“ / „Harley-Davidson“ nuotr.

Anot jo, „Keturiasdešimt aštuntame“, kaip ir visuose „Harley-Davidson“ motociklų varikliuose, didelis sukimo momentas išvystomas ganėtinai anksti, o maksimaliai pasireiškia esant 3000 aps./min. Tuo metu kitų gamintojų motociklai tokį sukimo momentą pasiekią tik esant 6000-7000 aps./min. Tai reiškia, kad važiuojant kreiseriniu greičiu, kai sūkiai yra 2000-2500 aps./min., visuomet lieka didelė atsarga jėgos ir pasukus akceleratoriaus rankeną, gaunama didelė trauka ir galima pasiekti pagreitėjimą neperjungiant žemesnės pavaros. Tuo išsiskiria visi „Harley-Davidson“ varikliai ir tuo skiriasi nuo kitų motociklų variklių – didelis sukimo monetas esant žemoms apsukoms.

Harley-Davidson nuotr. /Harley-Davidson Sportster Forty-Eight
„Harley-Davidson“ nuotr. /„Harley-Davidson Sportster Forty-Eight“

Pasak A.Skernevičiaus, kuro sąnaudomis gamintojai taip pat pasirūpino. „Šiame modelyje yra įrengta įpurškimo sistema, kuri kuro sunaudojimo vidurkį sumažino iki 4.8 litro (mieste iki 5.8, trasoje – 3.8 litro). Turint omenyje, kad variklio darbinis tūris 1200 kūbinai centimetrai, toks kuro sunaudojimas, manau, yra geras rezultatas“, – apie motociklo naujoves pasakoja gamintojo atstovybės Vilniuje vadovas.

Kitas labai svarbus momentas, kuris daro šį motociklą patraukliu pirkėjui, anot gamintojo atstovų, yra gera kaina – apie 10 000 tūkst. eurų (34,5 tūkst. Lt). „Forty-Eight“ skirtas miestui ir priemiesčiui, todėl puikiai tinka važinėjimui nedideliais „lietuviškais“ maršrutais.

Harley-Davidson nuotr. /Harley-Davidson Sportster Forty-Eight
„Harley-Davidson“ nuotr. /„Harley-Davidson Sportster Forty-Eight“

„Galima drąsiai teigti, kad nerasi nei vienos kitos firmos to paties rinkos segmento motociklo taip gerai atrodančio, turinčio tokias puikias technines charakteristikas ir tokią kainą. Sėkmingas klasikinio lenktyninio ir naujoviško dizaino mišinys neturintis analogų, plius gera kaina – viliojantis derinys. Ypatingai jaunimui, kuriam „Harley-Davidson“ paskutiniais metais skiria daug dėmesio“, – sako „Harley-Davidson“ Vilnius vadovas, kurio salone galima apžiūrėti ir įvertinti du „keturiasdešimt aštuntuosius“ – juodą ir „rock gold“ (perlo auksinė).

Motociklų spalvų gamą „Harley-Davidson“ kiekvienais metais keičia ir, pamačius spalvą, galima pasakyti kurių metų tai modelis. Šiais metais yra siūlomos 5 spalvos. Reikia paminėti, kad „spalva“ šiame modelyje, tai yra bako spalva, nes visas motociklas yra juodas ir tik kelios detalės chromuotos (duslintuvai, cilindrų galvutės ir priekinės šakės detalės). Taip pat svarbi nauja „Harley-Davidson“ koncepcija, kai buvo stengiamasi ne gražinti, bet stiprinti atskirus motociklo mazgus.

„Manau, kad „Harley-Davidson“ ne vienerius metus tobulino tą koncepciją, apklausė ne vieną tūkstantį jaunuolių, kad išsiaiškintų kaip jie įsivaizduoja motociklo estetiką ir tai pritaikė „Forty-Eight“. Akivaizdu, kad su dizainu labai stipriai padirbėta, nes rezultatas išėjo puikus ir pardavimai tai tik patvirtina. Tikimės, kad greitai „Forty-Eight“ populiarumo banga atsiris ir iki Lietuvos“, – sako A.Skernevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius