-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„SRT Viper“ pranašumą prieš „Chevrolet Corvette Stingray“ išlaiko iki pirmojo posūkio

Jeigu reikėtų paminėti du bene labiausiai žinomus sportiškus automobilius, kuriuos gamina amerikiečiai, mintyse akimirksniu toptelėtų „SRT Viper“ ir „Chevrolet Corvette“.
„SRT Viper“ ir „Chevrolet Corvette Stingray“
„SRT Viper“ ir „Chevrolet Corvette Stingray“ / Kadras iš vaizdo siužeto

Pastaroji bei ankstesnė „Corvette“ versijos pasaulyje žinomos, kaip pakankamai pajėgūs automobiliai. Net ir lyginant su „Porsche 911“ ar kitais, panašaus kalibro modeliais. Nenuostabu, kad vyrukai iš SRT divizijos stengiasi sukurti kažką geresnio ir dalį „Corvette“ mėgėjų persivilioti pas save.

Tačiau naujosios kartos „Viper“ palyginime prieš „Corvette Stingray“ tiesiog neturėjo kuo prilygti – šiam automobiliui teko nusileisti beveik kiekvienoje rungtyje. Žinoma, čia kalbama apie dinamines mašinų savybes.

Tik pagreičio testuose „Viper“ buvo pajėgesnis – stabdymo, slalomo maksimalios išcentrinės jėgos rungtyse šis automobilis nusileido gerokai pigesniam „Corvette“.

Abu JAV gaminami sportiniai automobiliai turi galinių varančiųjų ratų važiuokles, tačiau 8,4 litro V10 „Viper“ motoras generuoja 640 AG ir 813 Nm, o septintosios kartos „Corvette“ 6,2 litro V8 jėgainė – 455 AG ir 624 Nm. Pastarasis modelis už „Viper“ lengvesnis maždaug 140 kg.

Kaina paminėta ne veltui – baziniai „Viper“ Jungtinėse Amerikos Valstijose kainuoja nuo 100 tūkst. JAV dolerių, tuo tarpu pigiausią naująjį „Corvette“ galima įsigyti tik už 52 tūkst. JAV dolerių – beveik du kartus pigiau. Edmunds.com palygino beveik 102 tūkst. JAV dolerių kainuojantį „SRT Viper“ ir apie 70 tūkst. JAV dolerių kainuojantį „Corvette Stingray“ su už papildomą kainą montuojamu Z51 paketu.

Visgi, Europoje „Chevrolet Corvette Stingray“ bus gerokai brangesnis, tuo tarpu nėra aišku, ar „SRT Viper“ pasieks mūsų žemyną. Net ir teigiamu atveju pastarojo automobilio kaina šoktels apie du kartus.

VIDEO: „SRT Viper“ palyginimas prieš „Chevrolet Corvette“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius