-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Tarptautinis pripažinimas: pasauliniam „Mini“ automobilių klubų suvažiavimui pasirinkta Lietuva

Stilingų „Mini“ automobilių vairuotojams ir jų gerbėjams ateinantys metai nusimato kaip niekada išskirtiniai. Lietuva sulaukė tarptautinio pripažinimo – „Mini People“ klubui Lietuvoje suteikta išskirtinė teisė 2015 m. organizuoti tarptautinį „Mini“ klubų suvažiavimą (International Mini Meeting (IMM)). Iki šiol šį grandiozinį, viso pasaulio „Mini“ gerbėjus sutraukiantį renginį tekdavo garbė organizuoti tik didžiųjų Europos valstybių klubams.
„Mini“ klubų suvažiavimo organizatoriai
„Mini“ klubų suvažiavimo organizatoriai / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 MINI

Kaip teigia Lietuvoje vyksiančio „Mini“ automobilių klubų suvažiavimo organizacinio komiteto pirmininkas Justas Jasaitis, galimybė surengti tokio masto renginį Lietuvoje pasitaiko itin retai, tad klubas tikisi surengti tokią fiestą, kurioje būtų smagu ir „Mini“ vairuotojams iš Lietuvos ir užsienio, ir šiems automobiliams prijaučiantiems ar tiesiog linksmybes mėgstantiems žmonėms.

„Nėra ką slėpti – „Mini“ vairuotojai yra šiek tiek keistuoliai, mėgstantys išsiskirti iš minios. Todėl pažadame, kad šio renginio programa taip pat bus su polėkiu, kaip ir šių automobilių savininkai“, – sakė J.Jasaitis.

Organizatorių nuotr./Komisija sprendžia dėl „Mini“ klubų suvažiavimo Lietuvoje
Organizatorių nuotr./Komisija sprendžia dėl „Mini“ klubų suvažiavimo Lietuvoje

Kelias iki pergalės ir teisės organizuoti tarptautinį „Mini“ klubų suvažiavimą Lietuvoje prasidėjo dar 2011 m., kuomet  Lietuvos „Mini People“ klubas, sudalyvavęs analogiškame renginyje Šveicarijoje, nusprendė, jog laikas šiam renginiui suteikti daugiau spalvų ir jaunatviškumo.

Šių „Mini“ renginių organizavimo patirties Italijoje įgijusi viena iš „Mini People“ ir organizacinio komiteto narių Inga Narauskaitė ėmėsi iniciatyvos, ir visas „Mini“ entuziastų būrys 2013 m. gegužės mėnesį jau dalyvavo atrankoje. Po 3 valandas trukusio pristatymo „Mini“ komanda iš Lietuvos pavergė iš 120 „Mini“ automobilių klubų atstovų sudarytą komisiją – ji beveik vienbalsiai patvirtino, jog lietuviai yra labiausiai verti organizuoti tarptautinį „Mini“ klubų suvažiavimą savo šalyje.

„Komisiją labiausiai sužavėjo tai, kad mes esame jauni, šiek tiek išprotėję gerąja to žodžio prasme, kupini gerų idėjų, originalūs ir komunikabilūs. Mes jiems buvome tikras atradimas, nes didžiąją dalį užsienio šalių „Mini“ klubų sudaro vyresni žmonės, kuriems, matyt, trūksta ir laiko, ir noro organizuoti kažką daugiau ir įdomiau“, – sakė I.Narauskaitė. 

Organizatorių nuotr./„Mini“ Italijoje
Organizatorių nuotr./„Mini“ Italijoje

Nors renginio programa dar tik planuojama, tačiau I.Narauskaitė neabejoja, jog „Mini“ gerbėjai Lietuvoje pamatys tai, ko dar nematė.

„Labai džiaugiamės tokiu aktyviu „Mini“ klubu, kuris yra ne tik nusiteikęs plėsti šių automobilių gerbėjų ratą Lietuvoje, bet ir su „Mini“ pagalba didinti mūsų šalies žinomumą visame pasaulyje. Tikime, kad tai bus vienas įdomiausių vasaros festivalių, kuriame bus linksma ir užsieniečiams, ir lietuviams“, – sakė „Mini People“ klubo narių iniciatyvą palaikančios oficialios „Mini“ prekės ženklo atstovės Lietuvoje „Krasta Auto Vilnius“ direktorė Rasa Klimavičiūtė.

Tarptautinis „Mini“ automobilių klubų suvažiavimas įvyks 2015 m. gegužės 21-24 d. Zarasų saloje. Prekyba bilietais į renginį prasidės dar šios vasaros pabaigoje, kuomet visa „Mini People“ komanda grįš iš jubiliejinio 55-ojo „Mini“ klubų suvažiavimo D.Britanijoje.

Organizatorių nuotr./„Mini“ Italijoje
Organizatorių nuotr./„Mini“ Italijoje

2008 m. Lietuvoje susikūręs „Mini People“ klubas šiandien vienyja apie 250 narių ir daugiau nei 40 „Mini“ automobilių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius