-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Tekančios Saulės šalyje pagamintus automobilius vairuojantys panevėžiečiai buriasi į klubą

Automobilių klubai visame pasaulyje jau seniai yra tapę įprasta praktika. Turbūt nėra tokio gamintojo, kuris neturėtų savo gerbėjų klubo. Pradedant sena rusiška technika ir baigiant prabangiais superautomobiliais. Dažnai automobilių sambūriai vienija tik tam tikro modelio automobilius, neišsiplečiant iki visos gamintojo gamos. Tiesa, yra ir tokių klubų, kurie neapsiriboja nei automobilio modeliu, nei jo marke.
Susitikimo akimirka
Susitikimo akimirka / Organizatorių nuotr.

Būtent toks klubas pradėjo veiklą Panevėžyje. Aukštaitijos sostinėje susibūrė automobilių gerbėjai, kurie vairuoja japoniškus automobilius. „Japonų klubas“ – taip vadinasi nauja automobilių gerbėjų bendruomenė Panevėžyje. Jaunimą čia vienija ne konkretus modelis, o visi automobiliai, kilę iš Tekančios Saulės šalies.

Idėja suburti bendraminčių ratą kilo „Mazda MX-3“ vairuojančiam Andriui ir „Mitsubishi Colt“ savininkui Daumantui. Kaip pasakojo Andrius, tokia mintis iš pradžių skambėjo kaip utopija, bet vėliau vaikinai nusprendė imtis konkrečių darbų.

Organizatorių nuotr./Susitikimo akimirka
Organizatorių nuotr./Susitikimo akimirka

„Norėjome suburti bendraminčius, vairuojančius japoniškus automobilius. Žinoma, yra tokių žmonių, kuriems visai nesvarbu, kokį automobilį jie vairuoja, tačiau šis klubas jungia tuos, kuriems automobilis yra daugiau nei transporto priemonė. Į mūsų būrį jungiasi tie, kurie turi argumentų, kodėl vairuoja būtent japonišką automobilį. Mūsų klubo pagrindinė idėja yra savitarpio pagalba ir bendra veikla. Klubo nariai tarpusavyje dalijasi patirtimi apie tam tikrų japoniškų automobilių remontą, eksploatavimo subtilybes, padeda kitais techniniais klausimais. Kiekvienas turi ką pasakyti šia tema. Kitas „Japonų klubo“ tikslas – bendras laisvalaikis. Juk labai smagu kartu su didele kompanija, važiuojant kolonoje, keliauti kur nors po Lietuvą, ar vykti į netolimą užsienį, įsikurti stovyklą prie kokio vandens telkinio ir praleisti keletą dienų gamtoje su bendraminčiais“, – pasakojo klubo pradininkas Andrius.

Dauguma klubo narių tvirtino anksčiau vairavę kitų šalių gamintojų automobilius, tačiau išbandę japonišką techniką, itališko, vokiško ar prancūziško automobilio turėti nebeplanuoja.

„Anksčiau turėjau „Volkswagen Passat“. Aplinkybės susiklostė taip, kad nusipirkau „Mitsubishi Colt“. Dabar galiu tvirtai pasakyti – į nieką nebekeisčiau japoniško automobilio. Labai gera transporto priemonė. „Mitsubishi“ tikrai manevringas, o labiausiai patinka tai, kad japonai sugeba iš mažo darbo tūrio variklio išspausti pakankamai daug galios“, – pasakojo Daumantas.

Organizatorių nuotr./Susitikimo akimirka
Organizatorių nuotr./Susitikimo akimirka

Su kiekvienu „Japonų klubo“ susitikimu bendraminčių gretos vis labiau plečiasi. Siekdami klubo nariams pasiūlyti veiklos, šios bendruomenės pradininkai nusprendė surengti slalomo varžybas.

Jų metu dalyviai turėjo kuo greičiau įveikti iš anksto paruoštą trasą. Čia geriausią rezultatą pademonstravo „Honda Civic“ vairuojantis Aurimas. Antras liko Marius su „Mazda MX-3“. Trečią vietą iškovojo „Honda CRX“ savininkas Osvaldas.

Organizatorių nuotr./Susitikimo akimirka
Organizatorių nuotr./Susitikimo akimirka

Klubo įkūrėjai žada ir toliau nestokoti entuziazmo bei nariams pasiūlyti vis naujos veiklos. Japoniškų automobilių gerbėjai perspėja panevėžiečius, kad šie nenustebtų už savo japoniško automobilio valytuvo radę užkištą lapelį su kvietimu prisijungti prie „Japonų klubo“.

„Jeigu turite japonišką automobilį, šiek tiek laisvo laiko ir daug noro, prisijunkite prie mūsų klubo. Atvažiuokite į susitikimus, susipažinkite su bendraminčiais ir, manau, rasime bendrą kalbą. Visą informaciją apie klubo susitikimus rasite mūsų „Japonų klubas – Panevėžys“ grupėje, socialiniame tinkle „Facebook“. Drąsiai rašykite, užduokite rūpimus klausimus arba tiesiog atvykite susipažinti gyvai“, – pasakojo klubo įkūrėjas Andrius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius