-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

To dar nebuvo: „Audi“, BMW bei „Mercedes-Benz“ automobiliuose Kinijoje montuojamas asfaltas

Tikriausiai žinojote, kad prabangių automobilių gamintojai savo mašinose siekia visiškai sumažinti triukšmą. Nesvarbu, ar jį kelia automobilio variklis, ar vėjas, ar padangos – siekiama sukurti kuo tylesnę aplinką. Kinai stebina išradingumu – vietoje įprastų garso izoliacijai skirtų medžiagų jie panaudojo asfaltą.
„Audi“ automobilis surinkimo fabrike Kinijoje
„Audi“ automobilis surinkimo fabrike Kinijoje / Gamintojo nuotr.

Panašu, kad kartu su vietinėmis įmonėmis susijungę vokiečiai turės šiek tiek nemalonumų – tokiu inžineriniu sprendimu stebisi Kinijos defektyvių produktų administracinis centras. „Beijing-Benz“, „Brilliance-BMW“ bei „FAW-Volkswagen“ yra kaip tik po padidinamuoju inspekcijos stiklu.

Kinijos ekspertai nustatė, kad kai kurie automobiliai dugne turėjo sluoksnį asfalto. Nors ir tokia medžiaga pakankamai gerai sugeria vibracijas, triukšmą bei neleidžia prasiskverbti vandeniui, dėl kitų jos savybių ji gali pakenkti automobiliu važiuojančių sveikatai. Ir negana to, asfaltas buvo montuojamas ne kažkokiuose pigiuose Kinijos automobiliuose, o kompanijų, kurios prisiglaudusios po Vokietijos pramonės gigančių sparnais.

Pranešama, kad įšilęs asfaltas gali skleisti toksinį chemikalą, kuriuo kvėpuoja šių automobilių vairuotojai. Tikriausiai pastebėjote, kad vasarą, esant kaitriai saulei asfaltas skleidžia tam tikrą kvapą – kalba būtent apie tai. Tokių automobilių savininkai defektyvių produktų administracijos centro yra raginami patikrinti, ar jų mašinose taip pat panaudotas asfaltas ir, esant teigiamam atsakymui, rašyti skundą.

Kol kas gamintojams nėra paskirtos jokios baudos, tačiau tyrimas pradėtas. Jie turės išspręsti šią problemą kiekviename automobilyje, todėl tikėtina, kad netrukus bus paskelbtas masinis prabangių, Kinijos rinkai skirtų automobilių atšaukimas.

Kinijos defektinių produktų administracijos nuotr./Asfaltas Audi A6L automobilyje
Kinijos defektinių produktų administracijos nuotr./Asfaltas „Audi A6L“ automobilyje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius