Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„TopGear apdovanojimai 2014“: kuris automobilis yra saugiausias?

Kurie naujų automobilių gamintojai didžiausią dėmesį skiria jų saugumui? „TopGear apdovanojimų“ komisijos nariai pirmadienį ieškojo atsakymo į šį klausimą Rygoje esančiame saugaus vairavimo komplekse 333. Įvairūs saugaus vairavimo bandymai komisijos nariams turėjo padėti apsispręsti, kiek balų skirti kiekvienai transporto priemonei už saugumą.
„TopGear Apdovanojimai 2014“
„TopGear Apdovanojimai 2014“ / Algirdo Venskaus nuotr.
Temos: 2 Automobilis Klintis

Renka saugumo etaloną

„Šiuolaikinių automobilių negalime įsivaizduoti be sudėtingų saugos sistemų ir tai, žinoma, didelis naujų automobilių privalumas. Tačiau ekstremaliose situacijose vairuotojo patirtis ir įgūdžiai vis tiek išlieka labai svarbūs, nes saugiausias yra tas automobilis, kuris nepatenka į avariją. Svarbu nepamiršti, kad net išmaniausios saugos technologijos negali įvertinti kelio būklės ar eismo intensyvumo, todėl vairuotojams svarbu ugdyti savo įgūdžius“,– sakė komplekso atstovas ir žinomas Latvijos lenktynininkas Haroldas Šlėgelmilas.

Algirdo Venskaus nuotr./„TopGear Apdovanojimai 2014“
Algirdo Venskaus nuotr./„TopGear Apdovanojimai 2014“

Prie „TopGear apdovanojimų 2014“ komisijos prisijungė ir motociklininkas akrobatas Janis Rozytis bei įmonės BRC atstovas bei dukart Latvijos ralio čempionas Matisas Mežakas.

„Aš esu tos vairuotojų kartos atstovas, kuriems svarbiausia paprastumas ir patikimumas. Bet man buvo labai įdomu išbandyti naujus automobilius trasoje, kurioje mokausi naujų triukų su motociklais“,– kalbėjo J. Rozytis.

Kelionė finišuos Estijoje

Antradienį, gruodžio 17 d., „TopGear“ karavanas iš Latvijos įvažiuos į Estiją, šįvakar aplankys Tartu, trečiadienį Pernu ir ketvirtadienį jau finišuos Taline.

Priminsime, kad gruodžio 11-ąją visi konkurse pristatomi automobiliai išvyko į daugiau nei 1500 km žygį per devynis didžiausius Lietuvos, Latvijos ir Estijos miestus: Vilnių, Kauną, Klaipėdą, Liepoją, Ventspilį, Rygą, Tartu, Pernu ir gruodžio 19 d. pasieks Taliną.

Aplankė Baltijos šalių miestus

Kas vakarą vis kitame Baltijos šalių didmiestyje rengiamas naujas pasirodymas. Žygyje dalyvaujančius naujausius automobilius Lietuvoje jau galėjo pamatyti  Prienų, Jurbarko, Pagėgių, Šilutės, Palangos, Liepojos, Ventspilio, Rygos gyventojai. Nors didžioji dauguma šiuolaikinių automobilių nepasižymi dideliu apetitu, tačiau „valgyt“ kartais prašo. Todėl visas karavanas dar stabtelės „Neste Oil“ degalinėse Valga bei Viljandi Estijoje.
Algirdo Venskaus nuotr./„TopGear Apdovanojimai 2014“
Algirdo Venskaus nuotr./„TopGear Apdovanojimai 2014“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius