Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 20 /08:09

Trečiadienio rytas Pilaitėje: uždarius į aplinkkelį vedančią gatvę, susiformavo spūstys

15min jau rašė apie Vilniaus valdžios planus nuo balandžio 20 d. uždaryti sostinės Sidaronių gatvę ir sankryžą su Vakariniu aplinkkeliu. Šia gatve, einančia pro VSD pastatą Buivydiškių rajono gyventojai susisiekdavo su naujuoju Vakariniu aplinkkeliu (išlįsdavo ties vadinamuoju „Lesto“ dangoraižiu).

Trečiadienio rytą šiek tiek po 7 val. ryto Pilaitės prospekte šalia VSD pastato susiformavo ilga automobilių eilė. Vairuotojai, atvažiavę nuo Buivydiškių ir nuo Pilaitės viaduko pusės laukė galimybės apsisukti ir grįžti atgal – į Vilniaus centrą.

Taigi papildomų sunkumų, uždarius Sidaronių gatvę, kilo Buivydiškių gyventojams ir tiems vairuotojams, kurie prie „Lesto“ dangoraižio nuo šiol nebegalės pasuki į kairę – Buivydiškių kryptimi. Važiuojantiems iš Pilaitės į miesto centrą didesnių sunkumų nekilo. Jei smulkmenomis vadinsime stoviniavimą prie apsisukimo ties VSD (posūkis į senąją Pilaitę) ir užsikimšusią sankryžą prie kelių policijos.

Suklaidinti vairuotojai piktinasi

Nors apie tokius pertvarkymus buvo skelbta žiniasklaidoje, toli gražu ne visi vairuotojai žinojo apie uždarytą gatvę.

Į 15min redakciją trečiadienio rytą skambinę vairuotojai piktinosi, kad įspėjamieji ženklai „Apvažiavimas“ sustatyti tik Narbuto gatvėje ir jos tęsinyje Pilaitės pr. Tuo tarpu atvažiuojantys nuo Gariūnų apsigavo. Kaip teigia vairuotojai, jokių įspėjamųjų ženklų pačiame aplinkkelyje jie nepastebėjo, todėl pataikė į spąstus – prie „Lesto“ pastato negalėjo pasukti į kairę ir užstrigo kelio susiaurėjime.

Išvažiavimo į Vakarinį aplinkkelį nebeliks

Aplinkkelį tiesianti AB „Kauno tiltai“ kartu su partneriais įrengs laikiną 140 metrų ilgio, 6 metrų pločio kelią su asfalto danga. Eismas laikinam naudojimui įrengta gatve vyks tol, kol nebus pabaigta tiesti nauja gatvė visam laikui sujungsianti Sidaronių gatvę su Pilaitės prospektu.

Dėl aukštesnių saugumo reikalavimų iki šiol naudoto išvažiavimo iš Buivydiškių į Vakarinį aplinkkelį šioje strategiškai svarbioje transporto arterijoje nebeliks.

Žilvino Pekarsko / 15min nuotr./Spūstis prie VSD tarp Pilaitės ir Buivydiškių
Žilvino Pekarsko / 15min nuotr./Spūstis prie VSD tarp Pilaitės ir Buivydiškių

Gyventojų protestas

Pilaitės ir Buivydiškių gyventojai dėl tokių Vilniaus valdžios planų pradėjo protestuoti, tačiau nieko nepešė. Į 15min redakciją kreipęsi gyventojai neslėpė nepasitenkinimo, kad su jais tokie planai nederinti, o nauja pertvarka sukels dideles spūstis ir nepatogumus.

„Iki šiol vairuotojai vykstantys iš pietinės Vilniaus miesto pusės Šiaurės kryptimi, tai yra iš Lazdynų link Viršuliškių, galėdavo sukti į kairę Buivydiškių kryptimi. Nuo balandžio 20 dienos šiuo maršrutu vykstantys vairuotojai bus nukreipiami ant Pilaitės viaduko, tuomet turės kiek pavažiuoti Pilaitės prospektu ir prieš degalinę sukti į dešinę“, – sakė Gediminas Turčinskas, AB „Kauno tiltų“ Vilniaus Vakarinio aplinkkelio III etapo statybos vadovas.

Vilniaus vakarinio aplinkkelio schema
Vilniaus vakarinio aplinkkelio schema

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius