-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Tvarkyti kelius seniūnijoms talkins miškininkai

Ankstyvas pavasaris kelia ne tik džiaugsmą, bet ir rūpesčių. Po žiemos keliuose žiojėja duobės, o joms tvarkyti seniūnijos sako pinigų neturinčios. Seniūnijoms padėti ketina miškininkai.
Duobė
Duobė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šiaulių rajono Gruzdžių seniūnijoje – per 150 km kelių. Tik maža jų dalis asfaltuoti. Žvyrkeliais į atokius kaimus moksleivius veža geltonieji autobusiukai, iš miško gabenama mediena, rieda gamtą mėgstančių miestiečių automobiliai. Kol kas keliams tvarkyti seniūnija iš rajono savivaldybės pinigų negavo. Pernai buvo skirta vos per 100 tūkst. litų.

Šiaulių miškų urėdijos valdose – per 300 km kelių. Pastaruosius penkerius metus jiems tvarkyti urėdija galėjo skirti vos pusę reikiamų pinigų, šiemet keliams planuojama skirti gerokai daugiau.

„Šiais metais turime galimybę apie 900 tūkst. Lt skirti tiems reikalams, tai kokį trečdalį galėsime paremontuoti didesniu ar mažesniu lygiu. Visais atvejais ieškome bendrų taškų su seniūnijomis“, – sako Šiaulių miškų urėdas Stasys Pališkis.

Uždirbti pinigų keliams ir kitoms išlaidoms urėdijai padės medelynas, kuriame darbai šiemet prasidėjo bene pusantro mėnesio anksčiau nei pernai. Jau kasami sodmenys. Beržų, liepų, ąžuolų šiemet planuoja parduoti apie pusę milijono, kitus pasiliks savo reikmėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius