Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vagiamiausi automobiliai Vokietijoje

Vokietijos telekanalas N-TV paskelbė vagiamiausius praėjusių metų automobilius Vokietijoje. Vagysčių šioje šalyje per metus padaugėjo 7 proc.
Naujieji „Lexus RX“ visureigiai tapo dar tobulesni
Naujieji „Lexus RX“ visureigiai tapo dar tobulesni / Gamintojo nuotr.

Kaip teigiama pranešime, vagys anksčiau automobilius varydavo dažniausiai į Rusiją, Baltarusiją ir Ukrainą. Dabar gi vogtų automobilių srautai keičiasi – vis dažniau ilgapirščiai grobį gabena į Pabaltijį, Lenkiją, Bulgariją, Rumuniją ir Kosovą.
Vagiamiausių automobilių markių reitingas nesikeičia – dažniausiai vagiami išlieka „Lexus“, už jų rikiuojasi „Volkswagen“, „Audi“, BMW ir „Ford“.
Iš modelių populiariausias tarp vagių Vokietijoje, skaičiuojant pagal procentą nuo parduotų automobilių – „Lexus RX“. Antroje vietoje BMW M3, trečioje – mikroautobusas „Volkswagen Transporter/Multivan“.
Pernai Vokietijoje buvo pavogti 19 503 automobiliai. Dažniausiai automobiliai vagiami didžiuosiuose miestuose. „Lyderis“ – Berlynas.
Vis dažniau pavogti automobiliai išardomi ir parduodami dalimis. Anksčiau tuo užsiimdavo daugiausiai etniniai albanai. Pastaruoju metu jiems konkurenciją sudaro Rumunijos ir Bulgarijos čigonai. Nuo jų nedaug atsilieka lenkai. Vis dažniau vogtus automobilius lenkai perveža į savo šalį pakrautus į sunkvežimius ar tiesiog autovežiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius