Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Verslą prie pelkėtos įvažos plėtojantis kaunietis: „Kviečiu Kauno merą čia pralėkti su „Ferrari“ “

16 metų – tiek laiko buvusios Muravos gatvės gyventojai bando įtikinti Kauno valdžią išasfaltuoti kelią, vingiuojantį pro jų namus. Bevarde įvaža tapusiu keliuku vieninteliu galima patekti į Kleboniškio parką. „Prieš rinkimus politikai siūlėsi sutvarkyti šią poilsio zoną, tačiau nė vienas nepagalvojo apie tai, kaip į ją patekti. Vien balos ir duobės“, – tikino verslininkas Igoris Butylkinas.

Islandijos plento adresą turinčioje bevardėje įvažoje veikia jo valdoma odontologijos ir šeimos klinika „Fama Bona“. Klinikos personalui pabodo klausytis kasdienių pacientų nusiskundimų, jog į šią gydymo įstaigą patekti galima tik tiems, kurie vairuoja tanką.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Igoris Butylkinas
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Igoris Butylkinas

„Įstatymai reikalauja įrengti prie klinikos pandusą neįgaliesiems. Įrengiame. Ir visai nesvarbu, kad tas neįgalusis iki to panduso privažiuoti negali. Kelias – vien pelkės ir duobės. Senukai vos iki gydytojo ateina. Su ramentais per duobes žirglioja, vienas kitas slysta, susilaužo ką. Gerai, kad klinika šalia“, – sarkastiškai kalbėjo I.Butylkinas.

Be žvejybinių batų šiame keliuke sausas neliksi.

Anot jo, ši, anksčiau Muravos gatve besivadinusi, įvaža, – vienintelis būdas patekti į Kleboniškio parką. Juo priversti klampoti vaikai iš mokyklų, pelkėse skęsta ir gyventojų augintiniai. Be žvejybinių batų šiame keliuke sausas neliksi.

„Kraupu žiūrėti, kaip į parką iš mokyklos vedami mokinukai per balas priversti šokinėti. Poilsio išsiilgusios mamos lyg slalome bando išvingiuoti su vaikų vežimėliais. Žadėjome kokią socialinę akciją daryti. Pavyzdžiui, į tas pelkes žvakes susmaigstyti. Gal tuomet atkreiptų dėmesį. Kviečiu Kauno merą šia įvaža pasivažinėti su savo „Ferrari“, – kvietimą pasiuntė klinikos direktorius.

Jam jau pabodo kovoti su vietos valdžia dėl kelio išasfaltavimo. Ilgą laiką savos įmonės lėšomis keliuką greideriavęs, lopęs skalda bei asfalto drožlėmis, verslininkas nusprendė padėti tam tašką.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Kelias į Kleboniškio mišką
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Kelias į Kleboniškio mišką

„Kiek gi galima. Juk yra ir visuomeninis interesas – šia įvaža patenkama į visiems mums priklausantį parką. Žodinis karas su valdžia tęsiasi jau 16 metų. Surinkome parašus, prasimušėme iki Susisiekimo ministerijos. Ši iš rezervinio kelių fondo paskyrė pinigų, tačiau Kauno miesto savivaldybė nesugebėjo laiku dokumentų suruošti ir finansavimas nuplaukė“, – įsitikinęs I.Butylkinas.

Pasak jo, pernai jų įvažos tvarkymo darbai buvo įtraukti į savivaldybės planus bei sąmatą. Pradėtas ruošti detalusis planas. Šviesa tunelio gale įsižiebė.

Tai, kad artimiausiu metu ji neužges, patikino ir Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis. Jo teigimu, šią bevardę įvažą tikimasi išasfaltuoti dar šiemet.

„Buvome susitikę su gyventojais. Įtraukėme tai į planus. Šis keliukas svarbus ne tik šalia jo gyvenantiesiems, bet ir visiems kauniečiams, vykstantiems į Kleboniškio parką. O priėjimas prie poilsio zonų turi būti sutvarkytas. Jei tai būtų paprasta įvaža į privačių namų kvartalą, siūlytume vietiniams prisidėti prie asfaltavimo sąmatos“, – patikino A.Pakalniškis.

Jis paneigė kalbas, jog Susisiekimo ministerija kada buvo paskyrusi tam pinigų. Tokie menki keliukai, kuriuose neįmanoma įrengti net šaligatvių, finansuojami išskirtinai savivaldybės biudžeto lėšomis. Paklaustas, kiek gali atsieti šios įvažos finansavimas, Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas patikino, jog ne daugiau nei 20 000 eurų.

„Tvirtinant šių metų biudžetą viskas ir paaiškės. Daug kas priklauso nuo finansavimo galimybių. Bet stengsimės šį keliuką išasfaltuoti dar šiemet“, – pažadėjo A.Pakalniškis.

VIDEO: Eiguliuose esantis keliukas į Kleboniškio mišką - apleistas ir neprižiūrimas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius