Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vienas geidžiamiausių „Lamborghini“ pasaulyje – „Riva Aquarama“

„Lamborghini“ gamina ne tik automobilius, kurių dokumentuose ties AG įrašyti triženkliai skaičiai, prasidedantys 5 ar 6. Itališką įniršusio buliaus emblemą turi ir traktoriai bei kateriai.
„Lamborghini Riva Aquarama“ kateris
„Lamborghini Riva Aquarama“ kateris / Maurice'aus Volmeyerio nuotr.
Temos: 2 Kateris Lamborghini

Per daugelį metų „Lamborghini“ vandens transporto priemonės pelnė ne apdovanojimus ne vienose varžybose, tačiau katerių kateriu galima pavadinti vieną egzempliorių: paties kompanijos įkūrėjo Feruccio Lamborghini naudotą „Riva“. Tai 278-as iš 769 „Riva“ katerių, pagamintų nuo 1962 iki 1996 m.

Šią plaukiojančią prabangą į priekį stūmė du „Lamborghini“ 4 litrų darbinio tūrio V12 varikliai, naudoti 350GT autombiliuose. F.Lamborghini kateriu naudojosi iki pat mirties 1993-aisiais.

Nuo tada legendinis kateris pranyko užmarštin iki kol olandas kolekcionierius nepradėjo jo restauruoti su „Riva World“ kompanijos pagalba. Tai buvo ne šiaip restauracija – viskas kateryje atgaminta iš pagrindų, o išorė nutepta net 25 sluoksniais lako. Kad atrodytų taip, kaip 1968-aisiais, kai išriedėjo pro gamyklos vartus.

Sutvarkius išorę, reikėjo imtis esminio dalyko – variklio. Ir čia restauratoriai susidūrė su problema. Originalių variklių kateryje jau nebebuvo, o Feruccio Lamborghini muziejus nė už ką nepardavė restauratoriams 350GT variklio. Tačiau išimtį padarė – leido jį išardyti bei pagaminti identiškas naujas dalis.

Taip restauratoriai gavo progą į katerį sumontuoti naujus, tačiau pagal 50 metų amžiaus projektą pagamintus variklius. To rezultatas – katerį į priekį stumia 350 AG ir jis gali pasiekti 48 mazgų (88 km/val.) greitį vandenyje. Tai – daugiau nei originalios „Riva Aquarama“ maksimalus greitis, siekęs 40 mazgų (73 km/val.).

Šis kateris dėl įsimintinos istorijos bei savo išskirtinumo gali būti pagrįstai vadinamas vienu geidžiamiausių „Lamborghini“ ženklą turinčių daiktų pasaulyje. Priežastis paprasta – jų yra labai mažai.

VIDEO: „Lamborghini“ kateris

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius