Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus aplinkkelį ištiko Gedimino kalno likimas – nuslinko šlaitas

Praėjusių metų pabaigoje atidaryta trečioji Vilniaus vakarinio aplinkkelio atkarpa jau susiduria su problemomis: slenka dalis jo šlaito. Žemių nuošliauža vietomis pasiekė asfalto dangą ir kelių dešimčių metrų atkarpą pirmoje eismo juostoje pavertė panašia į žvyrkelį. Vienoje nuošliaužos vietoje dar ryte buvo matyti žemių nuverstas plastikinis stulpelis su atšvaitu.
Šliaužiantys šlaitai Vilniaus aplinkelyje
Šliaužiantys šlaitai Vilniaus aplinkkelyje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Slenkantis šlaitas pasitinka nuo Pilaitės pr. Fabijoniškių link važiuojančius vairuotojus. Čia pastarosiomis dienomis nuslinko kelios dešimtys metrų šlaito.

Vilniaus ūkio ir transporto departamento direktorius Virginijus Pauža teigė, kad žemė pasislinko dėl kelių sąlygų, susidėjusių į vieną: buvusio įšalo, stiprių liūčių, nesuaugusios žolės.

„Kadangi atšilo orai, traukėsi įšalas ir dar nėra žolės, todėl žemė kažkiek pasislinko, nes šlaitai yra pakankamai aukšti ir statūs. Prie to prisidėjo ir smarkūs lietūs“, – teigė Vilniaus savivaldybės atstovas.

Nuslinkęs šlaitas atidengė ir išilgai jo išdėstytas medines lentas, kurios dalį žemių sulaikė.

Už Vilniaus vakarinio aplinkkelio ir jo aplinkos priežiūrą atsakingas rangovas AB „Kauno tiltai“. V.Pauža sakė, kad aplinkos tvarkymo darbai bus pradėti kai tik tą daryti leis orai – balandžio–gegužės mėnesiais. Tuomet bus tvarkomi, įtvirtinami ir apželdinami visi šlaitai, o kai kur klojamos trinkelės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius