-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vilniaus senamiestyje keičiasi komercinio transporto sustojimo taisyklės

Vilnius tampa atviresniu ir draugiškesniu verslui miestu be suvaržymų – sostinės centre keičiama dabar galiojanti aptarnaujančio transporto sustojimo tvarka dalyje sostinės gatvių. Kavinėms, viešbučiams, nedidelėms parduotuvėms ir kitoms įstaigoms, neturinčioms vietų, kur būtų galima nedraudžiamai iškrauti prekes, bus išskirtos tam tikros gatvių atkarpos, kur aptarnaujantis transportas galės sustoti trumpam laikui, nuo 8 iki 10 valandos ryto.
Kiek kainuoja palikti automobilį Palangos gatvėse
Kiek kainuoja palikti automobilį Palangos gatvėse / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 2 Kavinė Vilnius

Tokia supaprastinta tvarka itin aktuali Senamiestyje ir Centre įsikūrusioms įmonėms.

Aptarnaujančio transporto sustojimo tvarka bus keičiama tik iš įmonių atstovų sulaukus pasiūlymų dėl tinkamiausių vietų prekių iškrovimui ar pakrovimui. Aiškesnė tvarka ne tik užtikrins efektyvesnį Senamiestyje įsikūrusių įmonių darbą, bet ir pagerins eismo situaciją kitu dienos metu, kai krovininis transportas jau nebekursuos.

Kaip pastebi Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio ir transporto departamento specialistai, augant prekių iškrovimo iš transporto priemonių vietų poreikiui centrinėje miesto dalyje, neišvengiamai susiduriama ir su dažnesniais Kelių eismo taisyklių pažeidimais. Transporto priemonės statomos ant pėsčiųjų, dviračių takų, užstoja eismą kitiems eismo dalyviams, apsunkina transporto manevravimą ir riboja matomumą kitiems vairuotojams – tik dalis eismo problemų, kurias tikimasi išspręsti pakeitus dabar galiojančią automobilių statymo tvarką.

Transporto priemonės statomos ant pėsčiųjų, dviračių takų, užstoja eismą kitiems eismo dalyviams, apsunkina transporto manevravimą.

Vilniaus miesto savivaldybė iki 2016 m. gegužės 10 d. lauks įmonių atstovų pasiūlymų dėl tinkamiausių vietų jas aptarnaujančiam transportui sustoti. Pasiūlymus, kuriuose nurodyti įmonės rekvizitai ir įmonei patogiausios prekių iškrovimo ar pakrovimo gatvių atkarpos galima teikti elektroniniu paštu siulyk@vilnius.lt. Gauti siūlymai bus nuodugniai išnagrinėti, ir tik jų pagrindu bus keičiama aptarnaujančio transporto sustojimo miesto gatvėse tvarka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius