-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Ralio „Kauno ruduo 2013“ žemėlapiai

Vos pora dienų beliko iki tradicinio, šiemet jau 40-tą kartą rengiamo tarptautinio ralio „Kauno ruduo 2013“, skirto nusipelniusiems sporto meistrams Kastyčiui ir Arvydui Girdauskams atminti, pradžios.
Bendras ralio žemėlapis
Bendras ralio žemėlapis

Jubiliejinis, 40-asis „Kauno rudens 2013“ ralis šiemet bus ne tik Lietuvos automobilių ralio čempionato (LARČ) VI-ojo ir Lenkijos LOTOS automobilių ralio čempionato (RSMP) V-ojo etapų lenktynės, bet ir Lietuvos automobilininkų sąjungos (LAS) taurės ketvirtojo etapo varžytuvės bei automobilių sporto veteranų lenktynės, kuriose jie atskirose trasose varžysis jų sportinę jaunystę ir iškovotus trofėjus menančiais automobiliais.

GR1
GR1

„Visose keturiose tarptautinio „Kauno rudens 2013“ ralio įskaitose pamatysime apie pusantro šimto su įvairiausiais bolidais besivaržančių ekipažų. To dar nėra buvę nė viename iki šiol Lietuvoje vykusiame ralyje, – sako jį rengiančio Lietuvos „Porsche“ klubo projektų vadovas Tomas Stabingis. – Todėl tikimės, jog ir žiūrovų prie šio ralio trasų susirinks rekordiškai daug, o mes pasistengsime, kad jie turėtų kuo daugiau galimybių puikiai praleisti laiką gėrėdamiesi pajėgiausių Lietuvos ir Lenkijos sportininkų meistriškumu.“

Pirmasis greičio ruožas, pavadintas „15min“ vardu, pasižymi daug išskirtinių vietų stėbėjimui. Šiame GR numatyta Stančikų žiūrovų zona. Joje matoma trasos dalis, kyr yra išvažiavimas iš miško, gražus dešinys staigus posūkis sankryžoje, o jau už 150 m – įvažiavimas į mišką. Pasivaikščiojant šioje zonoje galima aptikti daug gražų stebėjimui vietų.

T. Stabingio nuomone, šįkart išskirtine dovana – dviem greičio ruožais mieste – galės mėgautis kauniečiai ir miesto svečiai. To jau seniai nėra buvę, kad miestiečiai, praktiškai neišeidami iš namų, galėtų džiaugtis ralio batalijomis. Ir ne tik jomis. Prie „Žalgirio“ arenos, kur pirmąją ralio dieną, rugpjūčio 24-ąją, nuo 16.30 val. virs ketvirtojo ir šeštojo etapų lenktynės, Nemuno saloje įrengtoje žiūrovų zonoje jie galės net dvi dienas mėgautis visomis pramogomis, o alkį bei troškulį numalšinti čia pat esančiuose maitinimo taškuose. 

GR5 ir GR7
GR5 ir GR7

Pusvalandžiu vėliau pirmieji ekipažai startuos penktajame-septintajame greičio ruožuose, pavadintuose „Smetoniškos giros“ vardu ir greičio linija sujungsiančiuose Linksmadvario – Julijanavos mikrorajonus. Juos sportininkai irgi važiuos du kartus.

Šis greičio ruožas uždaromas rugpjūčio 24 d. 16.00 val., o atidaromas 20.30 val. Žiūrovai be abejo rinksis Noreikiškių žiūrovų zoną, pasiekiamą atvažiavus nuo Noreikiškių miestelio, kai tiesiog atsiremiama į greičio ruožą. Toje vietoje – išvažiavimas su tramplynu asfalto danga į greičio ruožo tiesiąją ir po 100 m lenktynininkų laukiantis staigus posūkis į kairę.  

GR2 ir GR3
GR2 ir GR3

Tačiau, T. Stabingio nuomone, prisiekę ralio gerbėjai šiuos du mieste esančius greičio ruožus rinksis desertui, pirmiausia apsilankę antrajame-trečiajame greičio ruože, pavadintame „Kauno VW centro“ vardu ir esančiame kelyje Gilūšis – Bijūnai – Nečiūnai – Vilkokšnis. Juolab, kad jame batalijos prasideda gerokai anksčiau, o šis greičio ruožas patogus tiek kauniečiams, tiek vilniečiams. Čia kelias uždaromas rugpjūčio 24 d. 10.45 val, pirmojo automobilio startas – 11.45 val., o kelias vėl atidaromas 15.45 val.

Šiame greičio ruože žiūrovams specialiai įrengtos net kelios zonos. Bijūnų žiūrovų zona pasiekiama važiuojant iš Trakų į Aukštadvarį – nusukimas ir ženklas link Bijūnų miestelio. Greičio ruožas nusidriekia per patį Bijūnų miestelį. Vieta ypatinga tuo, kad per jį automobiliai važiuos irgi du kartus. Kiek paėjus pėsčiomis Bijūnų miesteliu, galima matyti greičio ruožo atkarpą, kai lenktynininkai išnirs iš miško, o žvyro dangą pakeis asfaltinė ir lenktynininkų laukiantis staigus kairys posūkis.  

Semeliškių miško žiūrovų zoną geriausia pasiekti važiuojant nuo Aukštadvario link Semeliškių, o už Semeliškių miško iškart pasukus į dešinę. Šioje vietoje lenktynininkai įveiks atkarpą, kai kelias iš plataus žvyrkelio susiaurėja ir sportininkų laukia posūkis į dešinę su tramplynu. 

Automobilių sporto gerbėjams galimybė stebėti „Kauno rudens“ kovas gerokai išsiplečia, nes ralis vyks dvi dienas. 

GR10 ir GR12
GR10 ir GR12

„Antrosios dienos programoje – dar keli labai įdomūs greičio ruožai, tačiau jei kas manęs paklaustų, kurį rinkčiausi pats, simpatijos nukryptų paskutiniajam, „Lotos“ vardu pavadintiems 10-12 greičio ruožams, kurių maršrutai driekiasi keliais Sepijoniškės – Ringailiai – Klėriškės – Strumilai – Dugneliai – Beižionys, – sako T. Stabingis. – Šis greičio ruožas pašaliniam eismui uždaromas rugpjūčio 25 d. 10.00 val., pirmojo automobilio startas 11.10 val., o kelias vėl bus atidarytas 17.30 val.“

Šis greičio ruožas vienodai patogus tiek vilniečiams, tiek kauniečiams, o būtent šių miestų gyventojai sudaro žiūrovų pagrindą. 

Nuo magistralės Vilnius-Kaunas Žiežmariuose pasukę Klėriškių link po 12 kilometrų atsiremsite į „Klėriškių akmenų“ žiūrovų zoną, kur iš tiesų puiki vieta lenktynių stebėjimui. Nuo kalniuko matosi apie 1,5 km ilgio posūkių virtinė, o šioje vietoje žiūrovams įrengtoje zonoje rasite ne tik prekybos taškus, bet ir biotualetus.

Dvi specialiai įrengtos žiūrovų zonos – Ūbiškių ir Antakmenių – laukia ir 9-11 greičio ruožuose, besidriekiančiuose keliuose Prūsiškės – Ivoniškės – Juodžiai – Gailaičiai – Paaukštoja. Čia eismas uždaromas rugpjūčio 25 d. 09.30 val., pirmojo ekipažo startas 10.40 val., o eismas vėl bus leidžiamas 17.00 val.

GR9 ir GR11
GR9 ir GR11

Ūbiškių žiūrovų zoną patogiausia pasiekti nuo Semeliškių važiuojant link Aukštadvario, o Antakmenių – keliaujant nuo Aukštadvario link Semeliškių, pravažiavus Čižūnų miestelį, už Antakmenių ežero pasukus į kairę ir įveikus dar porą kilometrų, atsiremiama į gražią greičio ruožo prieigą. Čia itin puikus matomumas ralį stebint nuo kalvų. 

LAS taurės ketvirtojo etapo bei automobilių sporto veteranų lenktynės vyks atskirose trasose, besidriekiančiose palei Kauną ir Kazlų Rūdos link.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius