Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Pirmoji diena – sėkminga: „Foman Ultimate Lithuanians“ aplenkė daugiau nei pusę varžovų

„Abu Dhabi desert challenge“ debiutavusi Lietuvos komanda „Foman Ultimate Lithuanians“ aplenkė daugiau nei pusę varžovų komandų ir užėmė 14 poziciją iš 35. Šiandien lietuviai susirungė specialiajame varžybų greičio ruože „Special Stage“, kuriame sprendėsi sekmadienį prasidėsiančių Pasaulio ralio maratono čempionato startinės vietos.
„Abu Dhabi desert challenge“ – specialusis greičio ruožas
„Abu Dhabi desert challenge“ lenktynių pirmoji diena / Tomo Tumalovičiaus nuotr.

Jungtinių Arabų Emyratuose vykstančiame Pasaulio čempionate debiutavusi Lietuvos komanda lenktynių atkarpą įveikė per 2:12:34 val. Geriausią laiką specialiajame varžybų greičio ruože parodė prancūzo Stefano Peteranselio pilotuojama BMW komanda, kuri trasą nuvažiavo per 1:50:64 val. Pasak „Foman Ultimate Lithuanians“ kapitono, pirmosios lenktynių dienos pasirodymas įvyko taip, kaip ir buvo planuota.

„Šios dienos lenktynės buvau daugiau parodomojo pobūdžio, tad automobilio daug nelaužėme ir nuvažiavome taip, kaip ir planavome, tad pasiektus rezultatus vertiname tikrai gerai. Svarbiausia dabar yra pasiruošimas rytoj įvyksiančiam pirmajam greičio ruožui, kurio metu jau pradės aiškėti tikrieji komandų pajėgumai bei pozicijos“, – sako komandos kapitonas Antanas Juknevičius.

Nors lietuvių ekipažas prieš prasidedant lenktynėms patyrė netikėtumų: ne tik jiems, bet ir kone visiems ekipažams naktį prieš lenktynes teko išiminėti vairuotojo sėdynę ir perdaryti gesintuvo tvirtinimą. Taip nutiko dėl naujų dykumų ralio techninės apžiūros taisyklių.

Keliems ekipažams teko keisti ir oro ribotuvą („restriktorių“) – ankstesnėse taisyklėse jis galėjo būti 36 mm skersmens, o pagal šiemet atnaujintas „Tarptautinės automobilių federacijos“ (FIA) sportinio reguliavimo taisykles, orą į variklį paduodantis ribotuvas gali būti tik 34 mm skersmens. Tačiau lietuvių ekipažas nenusiminė priverstine naktine kelione iš Abu Dabio į Dubajų, o pasiekti rezultatai rodo, kad su šiais nesklandumais susidorota puikiai.

Sekmadienį lietuvių ekipažas varžysis su stipriausiomis planetos komandomis 300 km lenktynių ruože. „Abu Dhabi desert challenge“ lenktynėse „Foman Ultimate Lithuanians“ siekia patekti į geriausiųjų dešimtuką ir tokiu būdu įtvirtinti Lietuvą dykumų ralio sporte.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius